Marathonschaatsers SC Gouda succesvol

Winst in regionale marathoncompetitie en twee NK-medailles

 

Dit weekend behaalden de marathonschaatsers van SC Gouda mooie resultaten bij regionale en nationale kampioenschappen. De vijftienjarige Gouwenaar Ruben van Os werd eindwinnaar in de regionale C3-marathoncompetitie in Utrecht. In Breda reden de Junioren Tom den Heijer en Sjors van der Meer naar zilver en brons bij het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon.

Advertisements

 

Op de Vechtsebanen in Utrecht werd de marathoncompetitie voor de regionale marathonschaatsers afgesloten met de achttiende en laatste wedstrijd. Door zijn vele overwinningen in eerdere wedstrijden had de vijftienjarige Ruben van Os een comfortabele voorsprong in het tussenklassement opgebouwd. Hij hoefde niet tot het uiterste te gaan om de eindzege in de wacht te slepen in zijn debuutjaar als marathonschaatser. Met uitgekiend ploegenspel werd hij door zijn clubgenoten in een zetel naar de eindzege geholpen. In de daguitslag werd hij derde: zijn dertiende podiumplek van dit seizoen.

 

In Breda stond op zaterdag 21 februari het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon op het programma. Nederlands beste schaatsers streden in diverse categorieën om de titels en de ereplaatsen. NK-medailles waren er voor Boskoopse Junior-A Sjors van der Meer (brons) en de Goudse Junior-C Tom den Heijer (zilver). Voor de vijftienjarige Den Heijer was het dit seizoen zijn derde opeenvolgende zilveren medaille bij een NK. Eerder werd hij tweede bij het NK Supersprint/Pure Sprint en het NK Mass Start. Clubgenote Lianne van Loon werd achtste in haar categorie. De andere schaatsers van SC Gouda (Sanne Teekens, Nienke den Hertog en Siebe de Bruijn) moesten genoegen nemen met klasseringen in de middenmoot.