Waterpolo: BZ&PC tevreden met winst tegen DZT’62

De heren van BZ&PC hebben afgelopen weekend weer een overwinning geboekt in de eerste klasse. De 13-6 winst thuis in de Kuil in Bodegraven tegen DZT’62 uit Deurne werd met een brede glimlach gevierd. Na een gelijk opgaande stand in het begin van de wedstrijd, wist BZ&PC een voorsprong op te bouwen die niet meer werd weggegeven.

 

De 1e periode ging nog gelijk op. Na het eerste doelpunt van DZT scoorde BZ driemaal achter elkaar, waarna DZT weer 2 keer wist te scoren met een paar strakke schoten en de periode werd beslist op een 3-3 stand.

Advertisements

 

In de 2e periode wist BZ&PC een voorsprong op te bouwen van 4 doelpunten met een aantal mooie manmeer doelpunten van Jorik ter Molen en Niels van Leeuwen. De verdediging van BZ stond als een huis en DZT wist niet te scoren in deze periode.

 

De 3e periode was een periode waarin veel heen en weer werd gezwommen, maar weinig gescoord. Pas op 4:34 wist DZT een bal erin te schieten en de stand op 7-4 te zetten. Vlak daarna scoorde Rory van Amsterdam een mooie bal vanuit de hoek strak erin en na nog een doelpunt van DZT eindigde de 3e periode op 8-5.

 

De laatste periode was een vlaag van doelpunten door BZ nadat de DZT tank leeg was gespeeld.  De wedstrijd werd beslist op een 13-6 stand.

 

Volgende week zal er geen wedstrijd zijn voor BZ&PC, maar de week daarop op 7 maart zal een belangrijke wedstrijd worden in de 1e klasse tegen ZV De Zaan uit Zaandam. Deze wedstrijd zal plaatsvinden om 18:20 in de Slag in Zaandam.