Waterpolo heren 1 start competitie met gelijkspel

Waddinxveen/Boskoop – De uitwedstrijd in Wassenaar tegen het fysiek sterke plaatselijke WZK 1 leverde de formatie van 1e jaars coach Cees Loendersloot uiteindelijk 1 punt op: 10-10 (periodestanden 2-3, 3-1, 3-2 en 2-4).

De start was prima want via scores van Erwin en Wessel v. Kooten en Thiemo Gelijnse namen de gasten brutaal een 1-3 voorsprong. WZK scoorde nog de 2-3 via een man meer.

Het tweede en derde part werd er door de Waddinxveners aanvallend slordig gespeeld en kreeg De Gouwe onnodig tegendoelpunten te slikken, wat resulteerde in een 8-6 tussenstand aan het einde van periode 3.
Het laatste bedrijf was voor De Gouwe dat halverwege tegen een 9-7 achterstand aankeek maar de ploeg gaf niet op. Via een benutte man meer kwam De Gouwe op 9-9 en pakte zelfs nog de voorsprong, maar kreeg uit een man minder de 10-10 om de oren. Over en weer waren er nog flinke kansen en de thuisploeg kreeg met nog 5 seconden zelfs nog een man meer, hetgeen niet genoeg was voor de drie punten: 10-10 eindstand.

Coach Cees Loendersloot was uiteindelijk niet ontevreden met het resultaat, wel met fases in de wedstrijd waarin het team de tactische opdrachten minder stringent uitvoerde: “Het team verdient een compliment voor de vechtlust, dit punt is vooral een mentaal winstpunt. Tegelijkertijd zijn de spelers teleurgesteld omdat er meer inzat vanavond. Uit ervaring weet ik dat weinig teams hier punten gaan pakken en gezien de hele wedstrijd is 10-10 een reële uitslag. Het blijft hard werken aan de speldiscipline de komende tijd.”

Doelpunten: Thiemo Gelijnse 3x, Marc v.d. Wind , Erwin v. Kooten en Kors van Tilburg 2x en Wessel v. Kooten 1x.

Bijzonderheden: Jurre Gelijnse afwezig door vakantie, invallers Justin v. Tilburg en Yannick v. Kooten.
Komende zaterdag 30 september speelt Z&PC De Gouwe 1 de thuiswedstrijd in De Sniep tegen Kempvis 1(Spijkenisse). Eerste fluitsignaal klinkt om 21.05uur.