Dames Z&PC De Gouwe komen tekort tegen PSV

Waddinxveen/Boskoop – Na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week, begon afgelopen zaterdag de competitie voor de dames van Z&PC De Gouwe. De dames komen dit seizoen uit in een nieuwe klasse, de zogenaamde Overgangsklasse, een klasse tussen de 1e Klasse en de Eredivisie. In deze klasse is de wedstrijdduur gelijk getrokken met de Eredivisie, dat betekent langere wedstrijden. Deze regel is voor ‘het team op leeftijd’ zeker geen voordeel.

De dames moesten het opnemen tegen het jonge team van PSV uit Eindhoven. PSV is een goede ploeg met een aantal talenten uit Jong Oranje en een trainingsarbeid wat beduidend hoger ligt dan de Waddinxveensen. Toch begon het geroutineerde team van De Gouwe goed aan de wedstrijd en kwamen binnen 1 minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jantien Cabout. De eerste periode eindigde echter in een 1-2 achterstand. De thuisploeg had moeite met het opzetten van een goede aanval, toch was het Mirjam Pet die met een backhand de stand gelijk trok. Snel daarna was het PSV die met name door fouten van de thuisploeg, tot scoren wist te komen. Voor De Gouwe wist Cabout nog met een mooi schot de teller op 3 te zetten, maar de stand halverwege was 3-5 in het voordeel van PSV.

De 2e helft gaf een zelfde beeld. De thuisploeg had moeite met het fysiek sterke PSV en kwam er niet echt aan de pas. Als er dan ook nog 2 strafworpen niet in gaan, wordt het een lastige pot. Jantien Cabout en Marion van Hooft wisten nog wel tot scoren te komen, maar PSV was de terechte winnaar. De eindstand werd 5-9. Volgende week moeten de dames van De Gouwe afreizen naar Amsterdam om tegen Het Y te spelen.