Prima seizoenstart Timios volleybal Heren 1

Waddinxveen/Boskoop – Vrijdag 22 september vond voor volleybalvereniging Timios in Waddinxveen en Boskoop de competitiestart plaats in sporthal De Plataan. Het eerste herenteam van Timios, uitkomend in de 1e klasse mocht het opnemen tegen het tweede herenteam van Sovicos uit Den Haag. De mannen van Timios eindigde vorig seizoen 4e in de competitie en azen dit jaar op een hogere positie.

In de eerste set kwam Timios slecht uit de startblokken. De passing was niet in orde waardoor spelverdeler Rens de Rooij alle zeilen bij moest zetten om zijn aanvallers te bedienen. Het ervaren mannenteam van Sovicos profiteerde van de fouten en nam al snel een voorsprong. Coach Ronald de Rooij zag zich genoodzaakt op 10-15 achterstand een time-out te nemen om het team weer op de rails te krijgen. Op 16-20 achterstand werd een strategische dubbele wissel uitgevoerd welke goed uitpakte. Timios komt langszij op 21-21. In een spannende eindfase heeft Timios het beste van het spel en trekt de set met 25-23 naar zicht toe.

In de tweede en derde set laat Timios zien dat het vorig jaar hoog eindigde de 1e klasse en dat het team echt goed op elkaar is ingespeeld. Ondanks het feit de services nog niet optimaal waren heeft Timios in beide sets het initiatief en geeft dat geen moment weg. Met respectievelijk 25-15 en 25-20 worden beide sets redelijk eenvoudig gewonnen.

In de vierde set tekent zich hetzelfde beeld af. Timios neemt een riante voorsprong tot 21-13. Vanaf dat moment lijkt het team de kluts kwijt. Veel onnodige persoonlijke fouten zorgen ervoor dat Sovicos het idee krijgt een kans te maken de vierde set naar zich toe te trekken. De teams komen weer gelijk op 22-22. In een spannend einde van de set is het echter toch weer Timios die aan het langste eind trekt door de set met 25-23 te winnen. Een prima start van het seizoen voor het ambitieuze herenteam van Timios.