Waterpolo: BZ&PC verliest zwaarbevochten wedstrijd

De heren van BZ&PC hebben belangrijke punten laten liggen om de aansluiting te kunnen behouden met de top van de eerste klasse. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel verloor in Amsterdam met 13-12.

 

De Bodegraafse waterpoloërs hadden het in de eerste minuten van de wedstrijd lastig tegen Het Y en kwamen daardoor snel op een 1-0 achterstand. Onderleiding van Joey Schellingerhout wist BZ&PC doormiddel van 3 snelle goals terug te komen in de wedstrijd tot een 2-4 voorsprong. Echter wist BZ&PC de winst niet vast te houden en kwam het de eerste periode tot een 4-4 gelijk spel. In het tweede deel van de wedstrijd ging BZ&PC niet beter spelen en lieten ze de wedstrijd uit handen glippen. Zo kregen de bodegravers maarliefst 4 doelpunten tegen. Rob Peek wist als enige aan Bodegraafse zijde de eer nog te redden met een doelpunt.

 

In het laatste deel van de wedstrijd ging BZ&PC meer risico’s nemen om de wedstrijd nog enigszins naar hun hand te kunnen zetten. Dat resulteerde dat er meer doelpunten vielen aan beide kanten, Het Y wist knap de voorsprong van vier doepunten te verdedigen. In de vierde periode speelde BZ&PC met vuur wat uiteindelijk resulteerde in doelpunten. Zo wist BZ&PC van een 12-8 achterstand terug te komen naar een 12-12 gelijkspel. BZ&PC was aan de winnende hand maar kreeg in de laatste 50 seconden van de wedstrijd een strafworp tegen die uiteraard door Het Y benut werd. BZ&PC  wist in de resterende seconden niet meer te scoren en verloor de wedstrijd met 13-12.

 

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag, staan de heren van BZ&PC op een vijfde plaats. De volgende competitiewedstrijd zal 28 maart thuis om half 9 tegen ZV Haarlem in De Kuil gespeeld worden.

bz&pc