Waterpolo: BZ&PC beëindigd het seizoen met een overwinning en blikt vooruit

De heren van BZ&PC hebben het seizoen winnend af kunnen sluiten tegen Z&PC Katwijk. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel hebben hun sportieve revanche behaald na de nederlaag van vorige week en won in Katwijk met een overtuigende 6-11.

In de beginfase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Z&PC Katwijk wist echter als eerste het net te vinden, ruim 20 seconden later wist Rene Peek door een knappe midvoor actie  de gelijkmaker te maken. Na de gelijkmaker was BZ&PC niet meer te houden en liep uit naar een 1-4 voorsprong, onder meer door een goal van Luke Rijnbeek.

Na de overtuigende eerste periode kregen de Bodegravers het zwaar te voorduren in de tweede periode. De Katwijkers gingen beter spelen en lieten hun kansen niet onbenut. Robin Nieuwhof wist BZ&PC letterlijk en figuurlijk met goed keeperswerk op de been te houden. In de tweede periode kwam Z&PC Katwijk terug tot een 3-5 achterstand.

Gedurende de derde periode bleven de verhoudingen tussen beide ploegen gelijk. Door het fysieke spel wat beide ploegen speelden,waren de goals in het laatste deel van de wedstrijd schaars. Echter wist de Rory van Amsterdam door een goede passeeractie wel te scoren en bracht BZ&PC op een comfortabele voorsprong van 3-6 te. In de heetst van de strijd wist Rene Peek in de laatste secondes van de derde periode BZ&PC nog op een 3-7 voorsprong te zetten.

Het laatste deel van de wedstrijd kon BZ&PC rustig uitspelen en wist het gat van vier doelpunten vast te houden. Joey Schellingerhout wist uit een strafworp BZ&PC nog op een 6-11 voorsprong te zetten, waardoor BZ&PC het jaar winnend afsluit met een 6-11 overwinning. Door de winst van afgelopen zaterdag, zijn de heren van BZ&PC op een derde plaats geëindigd in de eerste klasse bond wat neerkomt op een 15e plek van Nederland. Tot aan oktober zal de competitie stil liggen maar de mannen zullen gedurende de zomer als groep doortrainen. Volgend seizoen zal de ploeg mogelijk voor de Eredivisie waterpolo gaan, dan is de support vanaf de tribunes weer hard nodig!

z&pc