Waar gaan de Gouwenaars naar toe op vakantie?

Ieder jaar als de dagen lengen en de zon weer aan kracht wint, begint het bij Gouwenaars te kriebelen. Of het nu met de auto naar onze buurlanden gaat, of met het vliegtuig naar exotische oorden; nu het zomer is trekken zij de wijde wereld weer in. Weekblad deGouda ging op onderzoek uit en vroeg onze stadgenoten waar de reis dit jaar heen gaat, of is gegaan.
Een kleurrijke wereldkaart is het resultaat.

Senèn: Mexico
Waarheen: ik ga naar Mexico
Hoe: vliegen
Wanneer: 20 juli
Ik ga op bezoek bij m’n vriendin. Ik verwacht te kunnen genieten van de natuur en omgeving. Verheug me op leuke feesten en de lekkere keuken. En dat ik niet aan Nederland hoef te denken!

Marieke: Italië
Waarheen: ga naar Noord-Italië
Hoe: met de auto en caravan
Wanneer: begin augustus
Ik ga met het gezin naar Noord-Italië. Dat doen we zo’n beetje om het jaar eigenlijk. We zijn wandelaars en houden van het klimaat, het lekkere eten en de mooie bergen van Zuid-Tirol.

Advertisements

Hans: Frankrijk
Waarheen: naar Frankrijk geweest
Hoe: met de auto
Wanneer: begin juni
Ik ben de eerste twee weken van juni naar Frankrijk geweest. Ik ben met mijn vriendin naar Zuid-Frankrijk gereden. Een eind weg maar heerlijk weer gehad, gelukkig was het nog niet zo warm als eind juni.

Zoë: Japan
Waarheen: naar Kyoto geweest, Japan
Hoe: vliegen
Wanneer: 25 maart
Ik ben naar Kyoto geweest om de bloei van de kersenbomen mee te maken. Het is in het echt nog mooier dan ik had gedacht. Ik heb voor mezelf een kimono mee terug genomen.

Jeroen : Curaçao
Waarheen: ik ben naar Curaçao geweest
Hoe: vliegen
Wanneer: 26 juni
Curacao is een mooi eiland, het is een soort Amerika. Het was lekker weer, het waait er altijd een beetje. Wel zijn er extreem veel Nederlanders.

Giotta: Zuid Afrika
Waarheen: Zuid-Afrika
Hoe: vliegen en met de camper
Wanneer: eind juli
Ik ga over twee weken samen met mijn vriend naar Zuid-Afrika. We beginnen in Kaapstad en trekken dan met de camper via de kust naar het oosten van het land. Het meeste zin heb ik in onze bezoeken aan het national park.

03-08-2019 00:10