Vreemdgaan: 88% van de langdurige minnaars verwacht dat hun verhouding op een dag bekend zal worden gemaakt

Een verrassend nieuw onderzoek verklapt de geheimen achter de schermen van een sensuele, langdurige verhouding, en of vaste partners uiteindelijk voor een minnaar verlaten zullen worden of niet.

Het onderzoek, gehouden door Victoria Milan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een verhouding – ondervroeg 3874 van haar mannelijke en vrouwelijke leden die een langdurige verhouding hebben. De meerderheid van de verhoudingen duurde tussen de zes maanden, of twee à drie jaar. Slechts 9% van de verhoudingen duurde drie tot vier jaar, en 13% duurde langer dan vijf jaar.

Echtgenoten en echtgenotes kunnen rustig slapen (zo ongeveer, althans) in de wetenschap dat bijna negen van de tien vreemdgangers hun wederhelft niet in de steek laten voor een minnaar of minnares met wie ze een langdurige verhouding hebben. Slechts een derde van de ondervraagden zegt dit idee te overwegen.

Hun lange termijn minnaars zijn zich hier absoluut niet van bewust. Iets meer dan de helft van de ondervraagde vreemdgangers geeft toe dat ze hun minnaars wel gezegd hebben dat ze van plan zijn hun vaste partner te verlaten. Hoewel 48% dat nooit beloofd heeft, toont het onderzoek aan dat een indrukwekkende 88% van de minnaars wel verwacht dat hun verhouding op een dag bekend zal worden gemaakt, en dat hun vreemdgaande minnaar voor hen zal kiezen.

Oprichter en Founder van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zegt dat verhoudingen, zelfs langdurige verhoudingen, een doel hebben, maar dat dat doel normaal gesproken niet het verbreken van de eerste belangrijke relatie is.

“Verlichting van stress, een avontuurtje, de routine verbreken – noem het zoals je wilt, ons onderzoek toont aan dat verhoudingen normaal gesproken heel therapeutisch zijn voor een huwelijk of een serieuze relatie, omdat ze de druk eraf halen. Uit dit onderzoek blijkt dat sommige minnaars er onrealistische verwachtingen op na houden, maar de echte vaste relaties zullen het uiteindelijk winnen,” aldus de heer Vidal.