Vr. 11-10: Politiek café SP over zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Op vrijdag 11 oktober organiseert de SP een gratis toegankelijke SP politiek café over zwemvaardigheid en zwemveiligheid.

De avond zal in het teken staan van de noodzaak van zwemvaardigheid en zwemveiligheid.
Er zijn kinderen die nog steeds zonder zwemdiploma de basisschool verlaten en niet alle kinderen halen het zwem-ABC. In steeds minder gemeenten wordt schoolzwemmen aangeboden – ook in Gouda kennen we geen schoolzwemmen meer.

In 2018 deed de SP in Gouda een onderzoek naar de betaalbaarheid van zwemlessen. Toen becijferde de SP dat het in Gouda gemiddeld 1031 euro kost om de benodigde (ABC) zwemdiploma’s te halen. In totaal sprak de SP 135 ouders, 12% gaf aan dat het financieel niet haalbaar is om de zwemlessen te betalen. De SP vindt dat een zeer zorgelijke zaak.

Samen met onder andere Sportpunt Gouda, de Goudse Reddingsbrigade, de wethouder Sport M. Bunnik en SP Tweede Kamerlid M. van Nispen (sport zit in zijn portefeuille) spreken we met elkaar hoe wij in Gouda naar zwemvaardigheid en zwemveiligheid kijken.

Inloop vanaf 20.00 uur met koffie en thee, start politiek café om 20.30 uur; einde rond 21.30 uur en aansluitend een kleine borrel

Locatie: Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3, 2805 CG Gouda

11-10-2019 09:00