De Goudse grasvelden: prestaties Goudse clubs vallen tegen

Gouda – Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies, of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Olympia – Olympia stond tegenover een lastige tegenstander: TOGB. Aan Olympia de taak te bewijzen dat ze met de top mee kunnen draaien.

Zondag 6 oktober had Olympia de kans om zich van de 7e plaats te spelen en om misschien wel in de top vijf te kruipen. Echter stond er èèn ding in de weg: winnen. Na de 5-0 overwinning op de Zwervers had Olympia een flinke boost gekregen, maar dat was tegen TOGB niet genoeg; de wedstrijd ging verloren met 2-1. Olympia moet hierdoor genoegen nemen met de 8e plek en drie punten uit drie gespeelde wedstrijden. Zij staan nu zes punten achter koploper DHC.

Jodan Boys – Voor Jodan Boys stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. AZSV moest verslagen worden. Zij stonden boven Jodan Boys, maar bij winst kon Jodan Boys de plek van AZSV overnemen.

Op zaterdag 5 oktober werd de wedstrijd gespeeld. Jodan Boys speelde een thuiswedstrijd, maar dat maakte niet genoeg indruk op AZSV; AZSV won met 1-2. Hierdoor loopt de concurrentie uit op Jodan Boys en moet de club uit Gouda even passen voor aansluiting met de top 5. Jodan Boys zakt naar de 9e plaats en staat nu zeven punten achter koploper DUNO D, waar Jodan Boys vorige week nog van verloor.

Gouda – Gouda moest het opnemen tegen cvv Be Fair: een club die vaak meespeelt om het kampioenschap. Vorig jaar wist Be Fair via nacompetitie net niet de tweede klasse te behalen. 

Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden voor Gouda. Maar toch, ondanks die gedachte, wist Gouda het Be Fair heel lastig te maken. Maar ook voor Gouda was het net niet genoeg. Gouda verloor op Waddinxveens terrein met 1-0. Gouda staat na het verlies op een achtste plaats met drie punten uit drie wedstrijden. Ze staan nu zes punten achter koploper Sporting Leiden.

DONK – DONK kende een goede start door 5-0 te winnen van Xerxes. Vervolgens, in de tweede speelronde, verloor het van Antibarbari. Nu moest DONK het opnemen tegen IJsselmonde, een ploeg die kwalitatief gezien gelijkwaardig zou moeten zijn. 

DONK kende een redelijke start. De winst-verlies balans is precies gelijk en om deze positief te maken, moet DONK zien te winnen. Uiteraard betekent een winst ook aansluiting op de top 3, maar ook DONK wist op zondag 6 oktober niet te winnen. Echter wist het ook niet te verliezen. De tweedeklasser speelde een 3-3 gelijkspel en verdeelde dus de punten met Ijsselmonde. Hierbij kwam de theorie dat de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren uit. DONK staat nu op een degelijke zesde plek met èèn winst, èèn verlies en èèn gelijkspel. Ze staan nu 5 punten achter koploper ONA.

ONA – ONA weet tot nu toe nog een goede indruk achter te laten. Door twee keer te winnen en dus de 100% score te hebben, willen ze niets liever dan deze mooie score vast te houden. Om dit te doen, moesten ze wel even afrekenen met VFC.

En dat deden ze. Met een 3-4 overwinning weet ONA als enige ploeg uit de competitie negen punten uit drie wedstrijden te halen. Iets om uiteraard trots op te zijn. ONA heeft zijn visitekaartje afgegeven. Daarbij moet er wel gezegd worden dat ONA nu tegen de nummer 13, 11 en 10 heeft gespeeld. Het kan dus nog alle kanten op, want een echte topploeg is er dus nog niet geweest. Misschien komt deze zondag als ze tegen de nummer 5 van de competitie, RVC, moeten.

Lees ook https://degouda.nl/goudse-voetbalclubs-wat-kunnen-we-verwachten-2/ voor meer voetbalnieuws.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

07-10-2019 11:30