Vr. 11-10: World Food Festival 2019 in Rotterdam

Wist je dat in een straal van 30 kilometer om Rotterdam alles te vinden is dat met verse en gezonde voeding te maken heeft? Dit kun je met eigen ogen zien, beleven én proeven tijdens het World Food Festival in Rotterdam en regio op 11, 12 en 13 oktober! Je ervaart welke reis je voedsel aflegt van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking.

Zie, ervaar en proef zelf

Tijdens het World Food Festival (WFF) nemen we je mee in deze wonderlijke wereld van ons voedsel. Ga op zaterdag 12 oktober of zondag 13 oktober mee op excursie in de regio, ervaar hoe ons eten wordt geproduceerd en laat je verrassen door de nieuwste innovaties. Op zondag 13 oktober is er een festivaldag in en rondom de Markthal in Rotterdam, waar alle onderdelen uit de voedselsector te zien, beleven en proeven zijn. Kijk voor het volledige programma en om je aan te melden voor de excursies op: www.worldfoodfestival.nl.

Stoere machines
Ooit weleens een combine of een grote tractor van dichtbij gezien? Grijp je kans! LTO Noord, de vereniging van en voor agrarische ondernemers, is op 13 oktober aanwezig op de Binnenrotte met enkele grote landbouwmachines die je van dichtbij kunt bekijken. Stap je liever op een traptractor en scheur je een rondje tussen de strobalen? Ook dat kan! Verder zijn onze boeren en tuinders aanwezig om al je vragen te beantwoorden en meer over de agrarische sector te vertellen. Vind je het leuker om bij een agrarische ondernemer op het bedrijf te kijken, ook dat kan tijdens het World Food Festival. Boek snel je excursie via www.worldfoodfestival.nl.

Over het WFF
WFF is een festival over voedsel en de herkomst daarvan. Hier zie je hoe ons eten wordt geproduceerd, verhandeld, verwerkt, geconsumeerd en gerecycled. In de voedselsector in en rondom Rotterdam zijn duizenden mensen werkzaam of volgen er een opleiding in. Het is een van de meest innovatieve en vindingrijke sectoren. De voedselsector zorgt voor verbinding van de stad met de regio en de wereld!

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Westland, gemeente Hoeksche Waard, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.

11-10-2019 09:00