Volleybal: Timios DS1 tegen VV Haaglanden

Op zaterdag 8 november speelden wij thuis een wedstrijd tegen VV Haaglanden dames 3, die op dat moment vijfde stond in de competitie. De tegenvaller van vorige week tegen Kratos ’08 wilden we niet nog een keer, we hadden getraind op de gaten in het systeem van Haaglanden dus we gingen vol goede moed de wedstrijd in.
In de eerste set liepen we in het begin gelijk op, maar door veel te veel servicefouten van onze kant en teveel eigen fouten liep Haaglanden een paar punten uit. Dit resulteerde van onze kant niet in minder fouten maar deze bleven we maken, wat zijn tol eiste. We haalden ze net niet meer in en we verloren de set met 23-25.
De tweede set ging een stuk beter. Er werden een paar spelers gewisseld en het spel liep beter. Er werden iets minder fouten gemaakt met de service, de eigen fouten gingen er voor een groot deel uit en we konden de gaten bij de tegenstander vinden. In deze set bleven we overheersen en lieten we met duidelijkheid zien dat we beter waren. Dit resulteerde in een setstand van 25-17. Ook in de derde set bleven we zo spelen en hadden we een paar mooie servicebeurten. Weer lieten we zien dat wij niet voor niets boven Haaglanden in de competitie stonden en we wonnen ook deze set duidelijk met 25-18.
In de vierde set bleven we met Haaglanden gelijk oplopen maar stonden we opeens vlak voor het einde van de set achter. Door een time-out van de coach waarin het team even tot rust kon komen, pakten we het spel weer op en lieten we geen punten meer liggen. We haalden Haaglanden weer in en gaven ze geen mogelijkheid meer om de set te pakken. We wonnen ook deze set met 25-22.
Een eindstand van 3-1 voor ons is het resultaat van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin we wat moeilijk begonnen maar ons goed herpakten in de daaropvolgende sets. De service is bij sommige van ons nog een puntje van kritiek en hier moeten we aan gaan werken. We zijn blij met onze overwinning en hopen deze volgende week door te zetten bij de wedstrijd tegen Jupiter, de koploper van de competitie. We spelen deze wedstrijd op zaterdag 15 november om vijf uur in Oudewater. Iedereen is van harte welkom om ons te komen aanmoedigen!