Waterpolo: BZ&PC Heren 1 verliest 2 seconden voor tijd

Zaterdagavond speelde BZ&PC thuis in de Kuil tegen de koploper De Zaan. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat BZ&PC de tweede plek bezette. BZ begon goed aan de wedstrijd, maar het bleek lastig om de voorsprong vast te houden. Halverwege de 4e periode kwam De Zaan op gelijke hoogte en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Met een zenuwslopend einde waarbij de stand meerdere keren werd gelijk getrokken was het De Zaan die met nog 2 seconden voor het einde de stand kon beslissen op 10-11.

In de 1e periode was het een sterke start voor BZ&PC die al gauw op 3-0 stond aan de hand van routinier Ton van Jaarsveld. Met een paar mooie acties in de aanval en een sterk optreden in de verdediging van BZ kon De Zaan maar 1 keer scoren en eindigde de 1e periode op 3-1.
De 2e periode verliep redelijk gelijk aan de 1e periode, een aantal goede aanvallen leidde tot een stand van 6-3 halverwege de wedstrijd.

Helaas lukte het niet om de hele wedstrijd het sterke spel van het begin vol te houden. Joey Schellingerhout wist nog wel een doelpunt te maken maar De Zaan goed terug door met een stand van 7-6 de derde periode te beslissen. In een wedstrijd waarin er veel niet benutte uitsluitingen waren en het spel fysiek verliep was het spannend tot op de laatste moment.
In de laatste periode werd er om en om gescoord door beide ploegen en leek de wedstrijd met een 10-10 stand 13 seconden voor tijd in een gelijk spel te eindigen. Niet was minder waar toen in de hectiek De Zaan toch nog de 10-11 erin wist te schieten met nog 2 seconden te spelen en definitief de wedstrijd te beslissen.

Advertisements

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor BZ&PC in de spannende 1e klasse. Aqua Novio uit Nijmegen die op dit moment de 2e plek heeft overgenomen van BZ zal de tegenstander zijn om 18:30 in Nijmegen.