Waterpolo: Z&PC De Gouwe dames 1 verliest thuis van PSV

Het eerste damesteam van Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen heeft afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven verloren met 4-15.
In de eerst periode kwam PSV snel op een 0-1 voorsprong, maar Esmé Spoor wist door een schot de Gouwe op gelijke hoogte krijgen. Door persoonlijke fouten aan de kant van de Waddinxveense ploeg kreeg PSV te maken met overtalsituaties waaruit zij wisten te scoren. De eerste periode eindigde in een 1-4 voorsprong voor de Eindhovense dames.
De tweede periode keerde de wedstrijd meer naar de kant van PSV en wisten zij nog drie maal keepster Marleen Owel te passeren. Waardoor de Gouwe aankeek tegen een 1-7 achterstand.
Aanvallend verliep het goed bij de Gouwe en wist Joyce de Graaf het doel te vinden nadat de keepster van PSV een schot had gekeerd. Weer kreeg de Gouwe te maken met persoonlijke fouten waardoor PSV opnieuw tot scoren kon komen. Stand aan het einde van de periode 2-11.
De vierde en laatste periode gaven de dames van de Gouwe de moed niet op en ondanks de achterstand bleef het jonge team ervoor gaan. Dit werd beloond met twee afstandsschoten van Esmé Spoor die beiden het doel vonden. Eindstand 4-15 in het voordeel van PSV.

Doelpunten: Esmé Spoor 3, Joyce de Graaf