Volleybal: Laatste wedstrijd van het seizoen bij Timios

Sovicos 2 – Timios 1

Afgelopen vrijdag mochten de dames van Timios 1 aantreden voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks dat onze derde plek al twee wedstrijden vast stond, weerhield ons dat er niet van om de allerlaatste wedstrijd te knallen! Het beloofde een leuke laatste wedstrijd te worden, een wedstrijd tegen het als vijfde staande Sovicos dames 2 in Den Haag. Dit was de return van de allereerste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Sovicos; daar sleepten we een overwinning van 3-1 uit. Een minimale prestatie die afgelopen vrijdagavond ook zeker haalbaar moest zijn.

We begonnen zowel de eerste als de tweede set sterk. De pass kwam goed en we probeerden verschillende aanval combinaties uit, en deze wierpen zeker hun vruchten af. Ook door afwisseling van korte en diepe ballen wist Sovicos niet goed meer waar ze moesten verdedigen en daardoor wonnen we beide sets door goed spel met overtuiging. De setstanden waren respectievelijk 18-25 en 20-25.

Na de tweede set werd het spel aan onze kant iets minder, en dat van Sovicos werd beter. Hierdoor liepen we al gauw een achterstand op van ongeveer 8 punten. Dit is een vrij grote achterstand die lastig in te halen is, zeker als je de set niet zo goed begon en dus je spel moet veranderen tijdens de set. Maar door goede coaching vanaf de zijkant en goede time-outs slaagden we erin om ze in te halen, waardoor we op precies het goede moment weer gelijk stonden, bij 23-23. Na deze grote inhaalslag konden we de set natuurlijk niet laten liggen en we wonnen de set met 23-25. Ook in de vierde set liep het niet meer zo vlekkeloos en liepen we weer een grote achterstand op. Bij een geslaagd blok blesseerde Angela nog definitief haar rechterduim. In deze set waren we niet meer in staat om de achterstand in te halen. Na 3-0 voorsprong verloren we de allerlaatste set met 25-15, en werd de eindstand van de wedstrijd 3-1.

Winst dus bij de laatste wedstrijd! Na een super leuk en gezellig seizoen zijn we verzekerd van de derde plek in het klassement, een plek die we aan het begin van het seizoen niet hadden verwacht. We zijn super blij met deze plek en gaan volgend jaar voor de promotie, want die zijn we nu net misgelopen. Over twee weken gaan we als seizoensafsluiter nog lekker uit eten van de acespot, want die is na zo’n seizoen behoorlijk vol. Voor ons was deze wedstrijd een goede afsluiter van het seizoen, en we hopen iedereen in september weer te zien om ons in het nieuwe seizoen de promotie toe te juichen!