Turnster TOOS haalt 2e plaats in halve finale turnen

Nadia Koedoot van Dans- en Turnvereniging TOOS heeft een zilveren medaille gewonnen, tijdens de halve finale NK turnen. Deze wedstrijd vond plaats in Waalwijk, op zondagavond 19 april.

De geboren Goudse turnt in de derde divisie, categorie senior. Aan haar wedstrijd deden in totaal 24 turnsters mee. Nadia Koedoot begon op balk. Haar oefening was een beetje wiebelig en werd gewaardeerd met een 10.433. Op sprong behaalde ze een 11.550. Daarna ging ze door naar vloer. Daar liet ze een vrijwel vlekkeloze vloeroefening zien, die werd beloond met een 13.000. De turnster sloot haar wedstrijd af met een nette brugoefening, met een score van 10.600.

Nadia Koedoot studeert in Rotterdam, aan Hogeschool Inholland. Ze is vorig jaar weer begonnen met het turnen van wedstrijden. Daarvoor had ze vier jaar niet meegedaan aan het bondskampioenschap. De geboren Goudse maakt dan ook een hele mooie comeback, samen met haar coach René Kleiweg. Ze haalde niet alleen de tweede plaats in de meerkamp, maar wist zich in Waalwijk bovendien te plaatsen voor de toestelfinale op vloer.

De Rotterdamse komt uit een heel sportieve familie. Haar broer Daan Koedoot turnt ook bij TOOS in Waddinxveen en stond onlangs eveneens in de halve finale NK. Haar zus Marisa Koedoot werd in 2013 Nederlands Kampioen bij de junioren en turnt ruim 20 uur per week bij Pro Patria in Zoetermeer. Marisa kampte met diverse blessures (elleboog, kraakbeen in haar knie en schouder) maar traint nu keihard om in 2020 deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Nadia Koedoot hoopt tijdens de NK finale opnieuw het podium te beklimmen. Op 30 en 31 mei wordt de NK finale turnen 3e divisie gehouden in Leek. Op 30 mei staat de meerkamp op het programma, een dag later de toestelfinales.