Waterpolo: PC verslikt zich in degradant LZ1886

De heren van BZ&PC hebben afgelopen zaterdag de kans op promotie verspeelt door in de Kuil in Bodegraven te verliezen van LZ1886. De Leidenaren overrompelden het Bodegraafse team met fel spel en wonnen door een 13-15 uitslag neer te zetten.

In de 1e periode was het al snel raak voor LZ via Daniel Muth. De verdediging van BZ liep aan alle kanten mis en met een 3-5 stand werd de 2e periode ingeluid. Dit gat van 2 doelpunten kon BZ de gehele wedstrijd niet meer recht trekken.

In de 2e periode probeerde BZ wat terug te doen met mooie doelpunten van Jorik ter Molen en René Peek, maar de schoten van LZ bleven erin vliegen en de periode werd beëindigd op een 6-8 achterstand voor BZ&PC.

De 3e periode zag een terugkeer van het fellere spel bij BZ&PC en daarbij het verschil weer naar 1 terug te brengen, maar het mocht niet baten en LZ wist met 3 doelpunten achter elkaar het weer erg lastig te maken voor BZ. Met 8-12 ging de laatste periode in.

 

Hierin kwam BZ weer spannend dichtbij, maar telkens wist LZ dan toch weer dat doelpunt te maken en van 8-12 ging het naar 11-13 en werd de wedstrijd uiteindelijk beslist op 13-15.

Volgende week zal de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld worden tegen de nummer 10 Katwijk in de Aquamar om 20:00 in Katwijk.