Basketbal: Bouncers Dames 1 kampioen

Het kampioenschap kon de dames van Bouncers bijna niet meer ontgaan, maar het moest wel waar worden gemaakt in de laatste competitie-wedstrijd tegen het hoog geklasseerde Flax Field Fighters 2 uit Hendrik Ido Ambacht.

Met steun van een grote groep zingende supporters, gingen de Bouncers Dames vrijdagavond in sporthal Duikelaar goed van start, wat vlot resulteerde in een 6-0 voorsprong. Reden voor de bezoeksters over te schakelen op een zoneverdediging. De thuisploeg had het daar even moeilijk mee, maar dat was van korte duur. Al snel had Bouncers het antwoord op de zone-verdediging en met goed uitgevoerde aanvallen en schoten van afstand won Bouncers het eerste kwart met 16-6 en het tweede kwart met 23-7. Bij rust dan ook een ruime 39-13 voorsprong. In de tweede helft name de thuisploeg wat gas terug en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Met 16-14 in het derde en 14-14 in het vierde kwart werd de voorsprong niet verder uitgebouwd, maar was alles voldoende voor een ruime 69-41 overwinning en het kampioenschap, met slechts één verliespartij. Topscorers: Chloe Rietveld punten, Inger Huls 15 en Cindy Bron 14.

Tegenstander in de laatste wedstrijd van Heren Onder 20 1 was eveneens Flax Field Fighters uit Hendrik Ido Ambacht. Bouncers startte goed en pakte met 20-15 de winst in het eerste kwart. Daarna namen de bezoekers het initiatief over, waren wat beter in de afronding en pakten daarmee de winst in het tweede kwart, rust 33-38. In de tweede helft houden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar blijven de bezoekers met 12-18 en 16-19 in het derde en vierde kwart aan de positieve kant van de score. Winst voor Flax Field Fighters met 61-75.

Bouncers Heren 2 pakte in Leiden een mooie 65-44 overwinning op BS Leiden 6. Ook uit kon Bouncers Heren 22 niet winnen van BV Juventus 1. In Schiedam werd verloren met 68-57. Meisjes Onder 16 1 kwam in Leiderdorp net iets tekort en verloor met 71-57.

Voor de meeste teams van Bouncers is de competitie voorbij en is het oog al gericht op de competitie 2015-2016. Reden om afgelopen zaterdag in de Mammoet in Gouda een clinic te organiseren voor de Jeugd Onder 10 tot en met Onder 14. Voor coaches en trainers een mooie gelegenheid om iedereen in actie te zien en zich te buigen over de vragen: wie in welk team en willen Topklasse spelen etc. De komende weken zal worden getraind in de voorlopige indelingen voor 2015-2016. Ook kreeg de jeugd nog wat schotoefeningen mee voor de komende zomer.