Viering internationale vrouwendag Gouda

Gouda –  Het is op zondag 8 maart weer internationale vrouwendag. ”Een dag waar we bij stil moeten staan en die we met vreugde en ernst multicultureel vieren. Dus dat doen we ook in Gouda, voor de derde maal op rij”.

Inmiddels is er een stichting Gouds Vrouwennetwerk opgericht die o.a. tot doelstelling heeft om te zorgen dat internationale vrouwendag gevierd wordt in Gouda voor alle vrouwen uit Gouda en omstreken!

Dit jaar vieren we deze dag in samenwerking met De Goudse Schouwburg. We sluiten aan bij het landelijk thema voor deze dag en dat is VRIJHEID.

Advertisements

’s Middags zijn er allerlei workshops, muziek en cultuur die te maken hebben met dit thema. Voor meisjes van 10-14 jaar zijn er eigen workshops.

Er is een tentoonstelling van portretten van Goudse Heldinnen. Deze worden die ochtend geschilderd in een workshop van de Garenspinnerij, waarvoor je je bij de Garenspinnerij kunt aanmelden.

Na het middagprogram is er in de Schouwburg een gezamenlijke maaltijd en ’s avonds een spetterend feest met o.a. de nachtburgemeester, DJ Geny Wuestman en onze eigen Goudse zangeres Bertha Verbeek.

Wilt u als vrouw ook stilstaan bij dit thema en internationale vrouwendag vieren, kom dan ook en voel je welkom. De bijdragen voor toegangskaarten zijn dankzij onze sponsoren voor deze dag en alle vrijwillige bijdragen zeer laag gehouden (voor de middag of avond 2,50) Voor kaarten en informatie over het programma kunt u terecht bij de Goudse Schouwburg en voor meer informatie facebook internationale vrouwendag Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

04-03-2020 15:15