Driestart College geeft concert

Gouda – Op vrijdagavond 20 maart hopen de leerlingen van het Driestar Collegeuit de onderbouw en bovenbouw van de Havo en het Vwo een concert te verzorgen in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit verschillende tijden; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Speciaal voor de herdenking van 75 jaar bevrijding worden er twee delen uit Karl Jenkins mis voor de vrede uitgevoerd.

Bijzonder is de bijdrage van het projectkoor uit de onderbouw. Dit koor van muzikaal begaafde leerlingen uit de onderbouw werkte mee aan een uitwisselingsproject met een school in Hongarije en treedt tijdens deze avond opnieuw op. Tijdens de avond zal ook het bovenbouworkest een bijdrage leveren. Verder krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma in de bijdragen van Mees en Luuk Torn (dwarsfluit en piano), Judith Bokkers (piano) en Marijn Valk (orgel) die als winnaars uit de eerste ronde zijn gekomen. Daarnaast wordt ook de mooiste leerlingencompositie van dit jaar uitgevoerd: Troubled Water van Gert-Jan van den Dorpel en Timon Zintel. We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond!

Uitvoerenden: Onderbouwprojectkoor o.l.v. Leendert Verduijn Bovenbouwkoor en –orkest o.l.v. Cornelis van Dis Piano: Angela van Dis Cello: Gert-Jan van den Dorpel Finalisten van het Driestarconcours Met muziek van Poulenc, Bruckner, Fauré, Jenkins en enkele spirituals. Aanvang: 20.00 uur, Sintjanskerk gaat open om 19.30 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving? Mail het ons via redactie@degouda.nl

Advertisements

Download nu deGouda App voor iOS en Android 04-03-2020 15:05