Verslag Timios dames 1

Op vrijdag 31 oktober had Timios dames 1 de zesde wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd speelden we dit keer tegen Kratos ’08 dames 2 uit Delft, deze stonden helemaal onderin de ranglijst en aangezien wij de tweede plek deelden werd over deze wedstrijd waarschijnlijk onbewust te makkelijk gedacht. Dit ondanks de woorden van onze ervaren coach die zei dat het zeker een sterke ploeg was als ze eenmaal op dreef waren, en dit was te zien in het spel.
De eerste set bleek al dat we niet lekker in het spel zaten. Er waren twee speelsters van Kratos met een goede service waardoor we de pass niet goed bij de spelverdeler kregen. Dit met het gevolg dat er van onze kant niet goed kon worden aangevallen en er weinig werd gescoord. Kratos deed dit in tegenstelling wel. We kwamen er later de set ook niet in en de set eindigde met 25-18 in ons nadeel.
De tweede en de derde set gingen eigenlijk net zo. Wat onze coach ook probeerde met wissels en time-outs, we pakten de punten niet. De pass liep niet goed, er was weinig servicedruk van onze kant en er werd niet goed gecommuniceerd. Aan het einde van de sets toen Kratos vlakbij de winst was pakten we nog wat punten, maar de sets winnen deden we niet. De setstanden van set twee en drie waren respectievelijk 25-21 en 25-23.
De vierde set wonnen we met 19-25. Het liep iets beter en er werd meer voor de bal gewerkt. Toch wonnen we deze set niet met een fijn gevoel. Het liep nog steeds niet zoals we wilden en niveau van ons spel was niet het niveau wat we de vorige wedstrijden haalden.
Ondanks het vaak wisselen van de twee spelverdelers Lieke en Yvonne en ook het wisselen van andere spelers kwam het spel er niet uit en bleven we onder de maat presteren. Dit was zonde, want als wij hadden gespeeld naar ons kunnen had deze wedstrijd zeker een leuke pot kunnen zijn en hadden we met meer punten naar huis kunnen gaan. Dit is dus de eerste wedstrijd van het seizoen die we verloren hebben en hopelijk heeft het ons een beetje wakker geschud. Slecht presteren in deze klasse wordt afgestraft en hopelijk herpakken wij ons weer aankomende zaterdag 8 november. Deze wedstrijd, tegen VV Haaglanden dames 3, spelen wij om half vijf thuis in de Groenswaard. Aanmoediging is van harte welkom, tot zaterdag!