Schaken: Vlaggenschip Messemaker 1847 fier aan kop in landelijke competitie

Erik Hennink kreeg na ongeveer anderhalf uur spelen remise aangeboden door good-old Joop Piket, na overleg kon Erik het aannemen, Piket moest ‘s-avonds naar Feyenoord met zijn zoons en kleinzoon, maar daar was de snelle remise niet voor gegeven aldus Piket, het was een pot remise. Jan Evengroen aan bord vier won de kwaliteit, en schoof het technisch gewonnen eindspel rustig uit en na drieënhalf uur spelen was het punt binnen. Ed Roering offerde een stuk, wist daarna met een sublieme zet de overhand te krijgen op de koningsvleugel, ook al duurde dat nog vijf uur spelen.
Invaller (kopman Peter Scheeren had andere verplichtingen) Erich Karstan stond de hele partij overwegend beter, maar in het eindspel liet hij een steekje vallen en dat kan je tegen de ervaren schaakmeester Fred Slingerland niet maken. Ons jeugdtalent Liam Vrolijk kwam een pion achter, maar had compensatie en er zaten ook steeds dreigingen in van hem en zijn tegenstander. In het verre eindspel bleek dat zijn tegenstander de betere papieren had en na stukverlies konden de stukken in de doos.
Henk-Jan Evengroen wist tegen de sterke IM-er Nebojsa Nikolic, een mooie plusremise te halen, Nikolic vluchtte in herhaling van zetten. De tussenstand was toen 2 – 3 voor Oegstgeest ’80. Jan Cheung kwam voor advies bij de captain, vroeg of hij remise mocht aanbieden, ja doe maar. maar zijn tegenstander speelde nog even door, drie zetten later was puntendeling een feit. Daarna ging het in een stroomversnelling, Ed Roering en Ben van Geffen wonnen beide de partij en zo was de tweede, o-zo belangrijke winst binnen. Eindstand 4,5 – 3,5.