Verpleeghuisradio met ‘Hallo daar!’

Gouda – Vandaag vindt de tweede uitzending plaats van ‘Hallo daar!’, een radioprogramma dat speciaal bedoeld is voor alle bewoners en medewerkers van de 6 zorgcentra van Zorgpartners Midden-Holland in Gouda. Gedurende twee uur nemen dj’s Paul Montfroy en Fenno Werkman de ouderen mee op een nostalgisch tripje langs oude hits, persoonlijke favorieten en meezingers om de luisteraar op te fleuren, een hart onder de riem te steken, of die persoonlijke boodschap van kleinzoon, dochter of buurvrouw over te brengen.

Want in dit programma hebben bellers en ‘appers’ het voor het zeggen: je kunt een berichtje sturen via Whatsapp of een boodschap inspreken die in de uitzending live afgespeeld wordt… Voor opa, voor een echtgenoot, voor broers, zussen of kennissen. Zong oma altijd mee met die gouwe ouwe van Willeke Alberti? Vandaag kan het weer… Even een licht en vrolijk momentje op dagen die nu binnen en zonder bezoek doorgebracht moeten worden.

‘Graag vraag ik de Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List aan voor alle bewoners en het personeel van de Hanepraij. Blijf gezond of snel beter worden! Hartelijke groeten en dikke knuffels!’

Ook voor medewerkers van Zorgpartners Midden-Holland kunnen boodschappen ingesproken of geappt worden. De handen aan het bed zijn heel waardevol en daarmee is een mooi verzoeknummer of een berichtje zeker op zijn plek.

Advertisements

Hoe werkt het
Ga naar de website van Gouda FM. Op de homepage is het (bekende) Whatsapp-logo zichtbaar: klik hierop om een (spraak)berichtje te versturen. Je boodschap is direct in de eerstvolgende uitzending te beluisteren.

Oma van Boyd
In de eerste uitzending komt nog een ontroerend berichtje voorbij: ‘Ik wil graag de groeten doen aan de mevrouw die altijd naar ons zwaaide als we onderweg waren naar school en terug. Ze zat dan meestal voor haar raam in haar woning in de Savelberg. Ik weet haar naam niet, wel dat ze de oma is van Boyd. Mij zag ze iedere dag met andere kinderen voorbij komen omdat ik gastouder ben. De oppaskindjes zwaaiden ook naar haar. Hopelijk gaat alles goed met deze mevrouw en kunnen we binnenkort weer naar elkaar zwaaien.’ We hopen dat Boyds oma geluisterd heeft!

‘Hallo daar!’ is iedere dinsdag en donderdag te beluisteren tussen 15:00 uur en 17:00 uur op www.gouda.fm, deGouda-app, 99 Mhz of tv-kanaal 63.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

16-04-2020 11:45