Liveblog: sterfte onder bewoners institutionele huishoudens bijna verdubbeld

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet. Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag 7 april: “Geen onnodige reizen en geen onnodig grensverkeer. Ik doe een beroep aan iedereen om Pasen thuis te vieren”, verduidelijkte Rutte. “Blijf thuis”, zei hij vervolgens in verschillende talen. Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat in de hand te houden, zei Rutte. “Dat is positief, maar we moeten nu volhouden. We zijn op de goede weg, we moeten dit samen doen en blijven volhouden.”

Aantal positief geteste mensen in Nederland: 29.214
Aantal doden in Nederland: 3.315 patiënten overleden
Aantal ziekenhuisopnames: 9.309

 

Update 17:49 uur: In Gouda ziet alles er goed uit, ga zo door!

Advertisements

Update 16:15 uur: Het AD Meldt: Voor de vijfde dag op rij is het aantal ernstig zieke patiënten met corona afgenomen. In de ziekenhuizen mochten 21 mensen van de intensive care af. Er liggen nu nog 1258 mensen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht en hoopt dat de daling doorzet. Het panel van wetenschappers verwacht dat rond 1 mei ongeveer 1200 bedden op de intensive care-afdelingen zijn bezet.

Lees het volledige artikel hier. 

Update 15:20 uur: Er is een mogelijkheid om morgenavond om 20:00 naar de Phantom of the Opera te kijken. Dit is opgenomen vanuit Londen.

Update 14:01 uur: Het aantal positief geteste personen is gestegen met 1.061 en komt op een totaal van 29.214 besmettingen in Nederland. De ziekenhuisopnames zijn gestegen met 182 opnames ten opzichte van gisteren en het aantal overleden personen staat nu op een totaal aantal van 3.315 overledenen (een stijging van 181 vergeleken met gisteren).

Update 13:48 uur: Het RIVM meldt:

Sterfte onder bewoners van institutionele huishoudens bijna verdubbeld

De sterfte valt de afgelopen weken hoger uit dan gemiddeld voor deze periode. Dit geldt met name voor de sterfte onder bewoners van institutionele huishoudens, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en gehandicapten, gevangenissen en asielzoekerscentra. Hier was in week 14 (30 maart tot en met 5 april) de sterfte bijna twee keer hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020, terwijl de sterfte van mensen in particuliere huishoudens 1,5 keer hoger was. Dat melden het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

 

Update 13:02 uur: Muziekfabriek Rollingsticks verzorgt online meezinglessen.

Hier is ie dan! Onze eerste 'online' mini les, waarin je lekker kunt meezingen met een tof musical nummer!🎶🤩➡️ Speciaal voor alle kinderen die het leuk vinden om met ons mee te zingen in de quarantaine tijd. 😊Zing jij ook met ons mee? 🥳🎤🎼👑🎭👉🏼 Delen mag. #speciaalvoorkinderen. #doejegezelligmee? #Theaterlessen #Gouda

Slået op af Muziekfabriek Rollingsticks i Onsdag den 15. april 2020

Update 11:58 uur: Een presentatie over onder andere de onrust bij het tekort aan testen en onaanvaardbare risico’s in de zorg.

Update 11:08 uur: VV Donk vraagt hulp met de voorraad drank die weg moet voor een leuk prijsje.

Update 10:30 uur: NOS: ”Na alle inspanningen om het aantal intensive care-bedden in Nederland drastisch op te schroeven, moeten de ziekenhuizen nu weer een draai maken. Ze gaan de reguliere zorg, die ze de afgelopen weken grotendeels hebben stilgelegd om coronapatiënten op te kunnen vangen weer inplannen.

Maar die achterstand in zorg is niet zomaar weggewerkt. Mensen met ernstige gezondheidsklachten worden niet allemaal meteen geholpen. Veel behandelingen van ernstige ziektes, zoals hartaandoeningen en kanker, zijn de afgelopen maand doorgeschoven.”

Lees het volledige artikel hier. 

Update 10:24 uur: Mandeville Academy organiseert vanavond een online open avond.

Update 10:20 uur: Het AD: Ziekenhuizen en huisartsen in het Groene Hart maken zich ernstig zorgen over patiënten met bijvoorbeeld hartklachten die geen beroep doen op de zorg, omdat ze bang zijn besmet te raken met het coronavirus. ,,Te lang wachten kan levensgevaarlijk zijn.’’

Update 10:10 uur: Burgemeester Pieter Verhoeve was gisterenavond Op1, hier vertelde hij over het veilig vieren van verbinding.

16-04-2020 10:22