Veelbesproken docu JESSE in Cinema Gouda

Gouda – De veelbesproken documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver is maandagavond 4 september om 20.00 uur te zien in Cinema Gouda. Filmproducent Doxy heeft de auteursrechten teruggekregen van BNNVARA; die omroep zou de documentaire eerst uitzenden, maar zag daar uiteindelijk vanaf door de grote ophef die ontstond. De film is gemaakt door een campagnemedewerker van GroenLinks en daardoor zouden twijfels kunnen ontstaan over de onafhankelijkheid.

De documentaire ‘Jesse’ laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Sinds Jesse’s aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been. Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe.

Op de verkiezingsavond behaalt GroenLinks een historische winst. Achter de schermen is Jesse teleurgesteld, want hij weet dat zijn gedroomde kabinet er niet zal komen. Terwijl Jesse midden in de formatie zit, krijgt hij een enorme klap te verwerken wanneer zijn moeder plotseling overlijdt.