Turnen: Velocitas presteert goed op de kwartfinale in Beste

In het weekend van 21 en 22 maart vond het tweede deel van de kwartfinales plaats in Best. Voor Velocitas Gouda kwamen er 9 turners in actie. 7 mannen wisten zich te plaatsen voor de halve finale.

Damian Plug en Rik Smitskamp die uitkomen in categorie instap niveau 10, turnden een sterke wedstrijd. Damian verdient een ticket naar de halve finale met een mooie 7e plaats. Rik grijpt net mis en mag met zijn 18e plaats net niet door.
In categorie junior II niveau 6 kwam Pieter Kuin net vier tiende te kort om door te stromen naar de halve finale.
David Dautzenberg, een turner in categorie Junior I niveau 7 wist zich wel te plaatsen. Met een knappe 8e plaats zal hij zijn kunsten vertonen op de halve finale.
Ook Ingo van Oldenborgh en Quinten Verdouw kunnen zich opmaken voor de halve finale. Zij komen uit in Pupil niveau 8 en werden 21e en 30e.
Tim Blaauwkamp en Tian v/d Waal turnden een knappe wedstrijd in Jeugd niveau 7 en werden 12e en 15e, hiermee verdienen ook zij een plek in de halve finale.
Yoeri Vijn turnt dit jaar voor het eerst in Junior I niveau 6 en plaatst zich voor de halve finale met een 15e plaats.
Vorige kwartfinale hebben ook Roald v/d Meijden, Roy Benschop en Michiel de Boer zich geplaatst voor de halve finale.