ORANJENACHT 2015: BACK TO THE 80’S!

De tweede Koningsdag van Nederland staat dit jaar voor de deur en op welke manier kun je dat het beste vieren? Juist, door de avond ervoor van start te gaan met de Goudse Oranjenacht! Oranjenacht staat vanaf dit jaar elke keer in het teken van een thema. Voor de 17e editie op zondag 26 april is gekozen voor het thema ‘Back to the 80’s!’

LOIS LANE
De diva’s van Lois Lane bewijzen keer op keer hoe goed de samenzang zich leent voor popmuziek, ongeacht de stijl en sound van het moment. Ze zijn één van de meest sensationele live-acts van Nederland. Lois Lane staat voor funky kwaliteitspopmuziek. De Amsterdamse popband Lois Lane is in 1984 opgericht door Tijn Touber en Monique Klemann. Na een paar leuke hoogtepunten als touren met Prince, 8 albums, een nummer 1 hit, verschillende hitnoteringen in de Album Top100 en het vieren van 20 jaar Lois Lane zijn ze nog lang niet uitgespeeld. De hits waar je Lois Lane van kent?! ‘Amsterdamned’, ‘It’s the first time’ en ‘I wanne be’.

HET GOEDE DOEL
Het Goede Doel is sinds 2012 weer live te zien op de Nederlandse podia. Het Goede Doel is het geesteskind van componist Henk Temming en tekstschrijver Henk Westbroek. Zij starten de groep in 1979 samen met bassist Sander van Herk. De groep schrijft Nederlands repertoire en heeft vooral in de jaren 80 grote hits met nummers als ‘Vriendschap’ en ‘België’. Henk Westbroek en Henk Temming: een combinatie die uniek blijft!

Advertisements

NAKATOMI
Het eerste nummer van Nakatomi dat de hitlijsten haalde was ‘Free’. Het echte succes kwam pas in mei 1996 toen ‘Children Of The Night’ de tweede positie in de Nederlandse Top 40 haalde. Een half jaar later behaalde ‘Sing’ nog de vijfde positie. Sinds de ’80’s en 90’s feesten en festivals als paddenstoelen uit de grond schieten was de roep om de comeback van Nakatomi niet meer te negeren en staan ze nu dus ook op de Goudse Markt.

MAI TAI
Terug van nooit weggeweest is dit magistrale trio! Mai Tai scoorde in de jaren ‘80 en ‘90 niet alleen grote hits in heel Europa, maar ook in landen als Rusland, Japan, Brazilië, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. De Amerikaanse Dance Charts bleven niet achter en werden opgeschud door een nummer 1 hit. Drie stijlvolle, charmante dames brengen een ongekende show, die het publiek volledig in vervoering brengt met grote hits als: ‘History’, ‘Female Intuition’, ‘Body and Soul’, ‘1 Touch 2 Much’, ‘Am I Losing You Forever’.

VANGRAIL
Al sinds jaar en dag de huisband van de Oranjenacht. Meer dan 120 shows per jaar. Uitverkochte zalen. Uitzinnig publiek. Vaste fanbase. Een award voor de beste single. Dat is Vangrail!

DJ LARS
Al op jonge leeftijd ‘mixte’ Lars met oude CD spelers en mengpaneeltje de hits uit de jaren ‘80 aan elkaar voor vrienden en op schoolfeesten. Nadat Lars wekelijks in de lokale kroeg draaide is hij zich gaan richten op het grotere werk en heeft zich ontplooid tot volwaardige DJ. Door zijn korte draaistijl en opzwepende teksten door de microfoon bezorgt hij iedereen (van jong tot oud) de avond van zijn of haar leven!

BATTLE FOR ORANJENACHT IN SO WHAT!
Welke lokale band speelt er dit jaar tijdens Oranjenacht op het grote podium op de Markt in Gouda? Dat bepaal jij samen met alle andere bezoekers en een vakjury. Dus kom 27 maart en 3 april naar So What! en help jouw favoriete band naar de spotlights. De Battle gaat de eerste avond om 21:00 uur van start met The Frontliners, Futureban en The Jerry Hormone Ego Trip. Op 3 april nemen Jane, Daydream Delusion en Ronald Hendriksen het tegen elkaar op. De winnende band zal Oranjenacht 2015 mogen openen op de Markt in Gouda.