Turnen: Turnster TOOS 8e op Districtsfinale

Turnster Alissa Heemskerk van dans- en turnvereniging TOOS uit Waddinxveen heeft afgelopen zaterdag de 8e plaats behaald in de Districtsfinale 3e divisie / N3 in Amsterdam. Haar clubgenoot Anne Lotte Fickweiler eindigde in haar eigen categorie op de 27e plaats.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft vijf districten. Eén van die districten is het district Zuid-Holland. Voor beide regio’s in dit district worden in januari districtskampioenschappen georganiseerd. De beste turnsters kunnen zich vervolgens plaatsen voor de districtsfinales, voor het hele district. De twee turnsters van TOOS wisten zich op 31 januari te plaatsen voor deze wedstrijden.

In de categorie van Anne Lotte Fickweiler deden 37 turnsters mee. Ze begon goed op vloer (haar oefening werd beloond met een 12.450) en ook met sprong (12.900) en brug (10.730) liet ze zien wat ze kan. Helaas ging het mis op de balk. Ze was te voorzichtig, viel na de radslag van de balk en vergat een pirouette. Dat kostte haar kostbare punten.

Allissa Heemskerk bond de strijd aan met 35 turnsters. Ze deed het goed op sprong en brug. Op vloer behaalde ze een 11.200. Haar hoogste score kreeg ze echter op het onderdeel balk. Ze liet een vloeiende oefening zien, zeer zeker en strak. De jury waardeerde dit met een 11.850.

De twee turnsters kijken terug op een geslaagd weekend. ,,We zijn blij dat we in de Districtsfinale mochten turnen.’’

toos waddinxveen