Tour de France door de Goudse Singels

De complete route van de tweede etappe van de Tour de France 2015 is bekend. Vanuit Haastrecht via de provinciale weg (N228) zal de Tour dwars door Gouda rijden via de Haastrechtsebrug, Goejanverwelledijk, Fluwelensingel, Blekerssingel, Kattensingel, Nieuwe Gouwe Oostzijde en via de Coenecoopbocht richting Waddinxveen doorrijden.
Wethouder Daphne Bergman (Stadsmarketing): ‘Dat de Tour de France dit jaar dwars door Gouda komt, is goed nieuws voor onze stad. Daardoor weten straks miljoenen mensen waar de kaasstad ligt die wereldwijd bekend is met de naam Gouda. De Tour is een sportieve happening die ook voor de Gouwenaars en inwoners uit de Groene Hart regio leuk is om mee te maken. In de stad zijn al veel ideeën hoe we Gouda en Goudse Kaas op een creatieve wijze onder de aandacht kunnen brengen. Geel is in ieder geval dé kleur: van de Tour de France en Goudse Kaas.’

De route vanuit Utrecht
Na vertrek uit Utrecht op zondag 5 juli zal het peloton achtereenvolgens Montfoort, Oudewater, Krimpenerwaard (Haastrecht), Gouda, Waddinxveen, Zuidplas (Nieuwerkerk aan de IJssel), Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Albrandswaard (Rhoon en Poortugaal), Rotterdam (Hoogvliet), Nissewaard (Spijkenisse en Bernisse), Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee (Goedereede en Ouddorp) en Schouwen Duivenland (Burg Haamstede en Hammen) aandoen. Na 166 kilometer ligt de eindstreep op de Neeltje Jans in Zeeland.

Startschot
Het startschot van de tweede etappe wordt om 13:10 uur gegeven op de Croeselaan in Utrecht. Het peloton rijdt het eerste deel van deze etappe geneutraliseerd richting onder andere de Domtoren, de Neude en de Maliebaan. De koers zal rond 13:45 uur officieel vrij worden gegeven op ’t Goylaan. Na 22,5 kilometer verlaat het peloton via Vleuten Utrecht en wordt er koers gezet richting Oudewater. Na 80,5 kilometer ligt op de Boompjes in Rotterdam de enige tussensprint van deze etappe. Rond 17:21 uur is de verwachtte finish van de renners in Zeeland.
De volledige route op straatnamenniveau is te vinden op www.tourdefranceutrecht.com.

Advertisements