Timios Jongens B1 eerste Hoofdklasse kampioen in Timios geschiedenis

Zaterdag 9 april is Jongens B1 van Timios kampioen geworden in de Hoofdklasse. Sinds de fusie tussen volleybalvereniging Agon uit Boskoop en Be Fair uit Waddinxveen, is dit nog geen enkel team gelukt. Het in 2013 ingezette Jeugd Beleidsplan van Timios werpt duidelijk zijn vruchten af.

In de eerste seizoenshelft, dat t/m december 2015 liep, eindigde het Jongens B1-team van Timios nog nipt onderaan in de Hoofdklasse. Maar met deze snel groeiende groep jongens werd er toch voor gekozen om zich opnieuw in de Hoofdklasse in te schrijven. En niet zonder resultaat. Afgelopen zaterdag stond de kampioenswedstrijd tegen Thor JB1 op het programma in de eigen thuiszaal De Groenswaard in Waddinxveen.

De spanning was voelbaar binnen en buiten de lijnen. Het publiek dat even daarvoor Meisjes C1 van Timios kampioen had zien worden, was blijven zitten en met alle supporters van JB1 erbij zat de Groenswaard tot aan de nok toe vol. De uitwedstrijd eerder het seizoen tegen Thor werd door de jongens van Timios met 4-0 gewonnen, dus de minimaal benodigde 3-1 overwinning was zeker niet onmogelijk.
In de eerste set werd fel begonnen en al vrij snel stond een flinke voorsprong op het scorebord. De voorsprong werd niet meer weggegeven en de set werd afgesloten met een ruime overwinning van 25-15.
Deze setwinst zorgde voor enige zenuwen bij de spelers; het kampioenschap kwam nu wel erg dichtbij! Dit resulteerde dan ook in een spannende set waar de voorsprong steeds slechts twee of drie punten bedroeg. Een aantal cruciale fouten aan de zijde van Thor maakte dat de tweede set met 25-23 toch aan de kant van Timios bleef.
De 2-0 voorsprong was een feit en in de derde set kon het kampioenschap worden binnengesleept. De overtuiging was nu volledig terug, het publiek stond op de banken en het niveauverschil werd duidelijk. Gedurende de 3e set werden alle spelers van de bank het veld ingewisseld en kon door een 25-12 overwinning het feest beginnen.
Dat feest hield ook in de vierde set niet meer op. Opnieuw een snelle voorsprong en een overtuigende overwinning van 25-16. Met deze klinkende 4-0 winst werd JB1 de allereerste Hoofdklasse kampioen van Timios!

Jeugd Beleidsplan
Het kampioenschap van JB1, MB1 en MC1 is een prachtig resultaat dat voortkomt uit het al eerder genoemde Jeugd Beleidsplan, waarin Timios heeft aangegeven meer aandacht te willen richten op de jeugdafdeling en de ontwikkeling van de jeugd. Intentie is om iedereen op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten volleyballen, dus er is zowel een prestatieve als een actieve lijn bij de jeugd. Het doel om met de hoogste teams in de top van de regio mee te draaien, is met deze jeugdkampioenen dus zeker behaald.
Om het Beleidsplan uit te voeren heeft Timios een Hoofdtrainer Jeugd aangesteld en worden er binnen de vereniging zelf ook elk jaar trainers opgeleid. Tevens zijn er meer mogelijkheden voor de jeugd om te trainen, worden er extra technische clinics gegeven en krijgen de oudste jeugdleden een scheidsrechterscursus aangeboden. Daarnaast traint een aantal jongens uit het huidige Jongens B1 momenteel ook al mee met het Regionaal Talent Centrum (RTC) in Rotterdam, waarvoor zij zich hebben weten te selecteren.