‘Vechtploeg’ De Gouwe laat zich kennen

Zwembad De Sniep stond zaterdagavond even na half elf op zijn kop. Een kleine minuut voor tijd maakte Jurre Geleijnse van dichtbij de winnende 8-7 van De Gouwe tegen ZPCH. “We hebben ons als vechtploeg laten kennen.”
Op karakter en doorzettingsvermogen sleepte De Gouwe de overwinning tegen ZPCH uit Hoofddorp uit het vuur. Halverwege de laatste periode keek de Waddinxveense formatie tegen een 7-6 achterstand aan, zaten Thiemo Geleijnse, Alexander Schot en Remco de Mik met drie persoonlijke fouten aan de kant en stonden twee andere spelers op scherp. Dat de thuisploeg desondanks voor de achtste keer in negen wedstrijden won, zei volgens Van Leeuwen veel over de mentaliteit van zijn spelers en de eenheid van de ploeg. “Knokkers zijn het, stuk voor stuk. Ik ben enorm trots hoe we de achterstand hebben omgebogen in een overwinning. Een knap staaltje doorzettingsvermogen.”
“We wilden er graag voor het publiek een spektakel van maken. ZPCH is een zuigploeg, we wilden tot het gaatje gaan en zelf irriteren en frustreren. Voor de scheidsrechters was het een moeilijke wedstrijd. Het was uitdelen en incasseren. Bijna 25 uitsluitingen, dat zegt genoeg. Maar in de heksenketel hebben wij ons hoofd koel gehouden. We hebben als team gespeeld en sterk verdedigd, zelfs met drie man minder wisten we ZPCH van het scoren af te houden. Kijk, met 17-3 winnen van Rotterdam is leuk, maar een overwinning als vanavond geeft méér voldoening.”
Van Leeuwen had een speciale pluim voor Joep van Straalen, die afgelopen week ziek op bed lag en amper hersteld was. “Hij moest in het laatste kwart noodgedwongen het water in, maar verzwakt of niet, hij bikkelde als een bezetene, zoals de rest dat ook deed.”
Doelpunten De Gouwe: Jurre Geleijnse 2, Raymond Zijderhand 2, Alaxander Schot, Kors van Tilburg 2, Thiemo Geleijnse.