Timios H1 knokt zich van de laatste plaats

De 4-0 winst in de vorige wedstrijd kon niet voorkomen dat Timios H1 alsnog op de laatste plaats in de Promotieklasse bleef staan omdat ook de directe tegenstanders op de ranglijst goede zaken deden. Vrijdagavond ontving Timios middenmoter Majella H1 uit Utrecht in De Plataan. In de één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen mag Timios dus proberen opnieuw zoveel mogelijk punten te sprokkelen want er is nog van alles mogelijk onderaan de ranglijst.

Met de succesvolle opstelling van de laatste wedstrijd startte Timios goed tegen Majella. De team geven elkaar weinig ruimte. Halverwege de set weet Timios een paar punten voorsprong te pakken wat Majella dwingt tot het nemen van een time-out en het wisselen van de diagonaal. En dat heeft effect. Majella komt met 19-19 terug in de wedstrijd. In de door Timios genomen time-out wordt het team weer op scherp gezet. Gemotiveerd de laatste punten binnen te halen maakt Timios het Majella vooral serverend moeilijk waardoor Majella aanvallend geen vuist kan maken. Timios overtuigd vooral met de middenaanval waardoor de eerste set met 25-23 door Timios wordt gewonnen.

De tweede set begint met een gelijk opgaande strijd maar Timios laat al snel wat steken vallen. Vroeg in de set op 5-8 achterstand nemen coaches Ronald de Rooij en Michael van Maaren al de eerste time-out. Als Karst Busstra daarna een goede serviceserie neerzet staat het team op 12-12 weer naast Majella. Dat is het moment dat Timios de smaak te pakken krijgt. De energie begint weer te stromen in het team waardoor het ook direct afstand weet te nemen van Majella en ook de tweede set naar zich toe trekt (25-19).

Voor Majella geen enkele reden om de strijd op te geven. In het begin van de derde set houdt het Timios op een aantal punten achterstand. De servicedruk van Majella is echter onvoldoende en de blokkering van Timios krijgt meer en meer vat op de aanval. Vanuit achterstand knokt Timioszich weer terug in de wedstrijd en stoomt ook deze set direct door naar setwinst (25-21).

Ook deze vrijdagavond in De Plataan lijkt een goede avond voor Timios te worden als het team direct de leiding neemt in de vierde set. Majella spartelt nog wat tegen maar aanvallend is Timios het team meer dan de baas. Rens de Rooij die de hele wedstrijd bijna alles scoorde op de diagonaal positie kan zich zelfs wat foutjes permitteren en dan nog weet Timios de 4-0 winst redelijk eenvoudig binnen te halen. Voor Timios een enorme opsteken omdat het team hiermee van de 12e naar de 10e plek stijgt en met de laatste wedstrijd volgende week tegen de hekkensluiter goede vooruitzichten heeft zich te handhaven in de Promotieklasse.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?