Feestelijke startbouwmoment in Park Triangel Waddinxveen

Waddinxveen – Vrijdag 5 april was het opnieuw feest op de bouwplaats van Park Triangel. Dit keer vierden kopers en andere genodigden samen met wethouder Gezina Atzema dat de bouw van de 47 woningen in Parksingel fase 2 gestart is.

 Parksingel fase 2 is een nieuwbouwplan dat wordt gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie VOF Parkzicht. Synchroon, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, BPD (Bouwfonds Property Development) en de aannemer Rehorst Bouw wilden de start bouw van de 47 woningen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor een feestje op de bouw. Bewoners en andere belanghebbenden werden uitgenodigd om vrijdag 5 april voor een feestelijke handeling naar de bouwplaats te komen.

Altijd weer een mooi moment
Aan die oproep werd gehoor gegeven. Het was gezellig druk. De kopers maken enthousiast kennis met elkaar op de verzamelplek aan Polderlaan en de Tuinbouwweg in Waddinxveen. Na het welkomstwoord begaf het gezelschap zich richting de bouwplaats en werd symbolisch een “eerste” vloerplaat geplaatst door Gezina Atzema en de kopers van bouwnummer 75 (Frank Staphorst en Jolanda Van Rijn). “Altijd weer een bijzonder moment”, vindt Hans Bootsma, directeur projectontwikkeling van Synchroon. Daar waren ook de andere sprekers het unaniem over eens.

Hier doen we het voor
Bootsma: “Park Triangel is een compleet nieuwe wijk die inmiddels volop leeft. Parksingel is één van de vele buurten. We zijn blij om te zien dat ons ontwerp in de smaak valt. Het project was heel snel verkocht en nu zien we met eigen ogen het enthousiasme van de kopers. Ik vind het hele proces van planontwikkeling tot oplevering prachtig, maar deze blije gezichten zien overtreft alles. Dit is waar we het voor doen.”

Zo wordt Parksingel in Park Triangel
De nieuwbouwhuizen van Parksingel lijken zo uit een Engels landschap geplukt. Het hart van de wijk wordt gevormd door een groot groen hof en geen straat is hetzelfde. De auto’s zijn grotendeels uit het zicht geparkeerd. De opzet en architectuur van Parksingel zorgen voor een gemoedelijk dorps sfeertje. In totaal komen er 110 nieuwbouwwoningen in Parksingel fase 1 en 2. De eerste bewoners van Parksingel krijgen deze week hun sleutel. De fase waarvan de bouw nu gestart is, bestaat uit 47 woningen in allerlei verschillende types. Er zijn tussenwoningen, hoekwoningen, vrijstaande woningen en tweekappers. Opnieuw voor elk wat wils dus.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

08-04-2019 10:03