Timios H1 flikt het!

Twee weken geleden was Timios H1 de hekkensluiter van de Promotieklasse. Het team dat dit jaar debuteert in deze klasse dreigt er na één seizoen roemloos weer uit te moeten vertrekken. Na 4-0 winst vorige week lagen de kansen ineens anders. Na een goede winstpartij tegen Majella uit Utrecht stond het team op de 10e plaats en waren er kansen op handhaving via promotie/degradatie wedstrijden. Om zich zondermeer te handhaven waren afgelopen zaterdag minimaal drie punten nodig. Er moest gestreden worden tegen nieuwe hekkensluiter Protos H3 uit Utrecht dat een 4-0 overwinning nodig had om degradatie te voorkomen. Een uitwedstrijd voor Timios bij wat wel ‘De hel van Protos’ wordt genoemd.

In een sporthal gevuld met fans en herrie van trommels en juichend en zingend publiek start de laatste wedstrijd van het volleybalseizoen. Protos heeft getracht Timios te imponeren tijdens het inslaan met veel power en herrie. De mannen van Timios zijn echter gefocust en laten zich niet zo makkelijk meer intimideren. De wedstrijdfocus zorgt voor een uitstekende start van de wedstrijd. Bas Huising legt het team serverend direct het vuur aan de schenen waardoor gelijk een 1-8 voorsprong wordt genomen in ‘de hel’ en Protos al door zijn twee time-outs heen is voordat de 10 op het scorebord staat. De Protos fans laten zich horen waardoor het team zich enigszins hersteld. Timios weet echter het initiatief te houden. De buitenaanvallen van Robbert van Dijk zijn voor Protos onhoudbaar en langzaam gaan de koppies hangen. Nog even wordt het spannend als Protos terugkomt tot 20-22 maar Timios maakt met 21-25 een einde aan de illusies van Protos zich nog te kunnen handhaven.

Met 0-1 op het scorebord zijn de kansen voor Protos weliswaar verkeken maar weet Timios dat er nog een paar sets bij moeten om zich zondermeer te handhaven. En waar Timios gehoopt had dat Protos geknakt zou zijn na het verliezen van de eerste set bleek dat een valse hoop. Protos strijd in de tweede set voor wat ze waard zijn en beginnen deze set beter door gelijk op te gaan met Timios. Als Timios echter de 10 op het scorebord zet staat er voor Protos een 7 en wordt de eerste time-out genomen. Ondanks het feit dat het aanvallend bij Protos beter gaat lopen, houdt Timios het initiatief. Spelverdelers Karst Busstra zit razendsnel onder iedere verdedigde bal en weet de aanvallers moeiteloos te vinden. Net als afgelopen wedstrijden heeft Timios met Rens de Rooij een killer op de diagonaalpositie. Met 20-25 haalt Timios ook de tweede set naar zich toe en komen de benodigde drie punten langzaam in beeld. Hiervoor moet nog minimaal 1 set worden binnengesleept.

In de derde set weet Protos voor het eerst initiatief te nemen en Timios een aantal punten achter zich te houden. De diagonaal van Protos begint een ware plaaggeest te worden voor Timios door keer op keer zowel rechtdoor als diagonaal met rake klappen te scoren. Timios weet daar snelle middenaanvallen van Bas Huising en Martien Grootendorst en uitstekende blokkeringen tegenover te zetten. Pas op 17-17 weet Timios voor het eerst naast Protos te komen. De vastberadenheid van het team om ook deze set te winnen is zo enorm groot dat Protos strijdend ten onder gaat. De blokkering van Protos krijgt geen vat op de aanvallen van passer/loper Erik Jan de Keijzer die keer op keer scoort door de ballen via de blokkering buiten het veld te slaan. Spannend is het wel, maar als Timios met 23-25 ook de derde set wint is de ontlading daar. Vanuit een schier onmogelijke 12e positie op de ranglijst heeft het team zich in korte tijd opgewerkt naar de 9e plaats op de ranglijst en is daarmee veilig.

De vierde set wordt voor de vorm nog gespeeld waarbij coaches Ronald de Rooij en Michael van Maaren een team vormen met de spelers die het basisteam de afgelopen wedstrijden vanaf de kant vocaal hebben gesteund. Het behalen van de veilige positie is een teamprestatie van het totale team geweest waarbij meerdere spelers het teambelang boven het individuele belang hebben gesteld. Protos wil de eer graag hoog houden en weet in eigen huis de laatste set met 25-20 te winnen. De feestvreugde bij Timios is er niet minder om. Ook komend seizoen zullen de heren van Timios gaan strijden in de Promotieklasse.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?