Timios dames 1 nog steeds in de race om promotie

Zaterdag 9 april stond voor het eerste damesteam van Timios de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Het beloofde een spannende pot te worden aangezien NOVO op slechts 4 punten achter Timios stond en de huidige nr1 in de poule, VV Haaglanden haar wedstrijd al met 4-0 gewonnen had. Timios moest daarom ook de volle winst pakken in deze wedstrijd om in het spoor van VV Haaglanden te blijven én NOVO van zich af te schudden en zo in ieder geval de PD plek alvast veilig te stellen.

In de eerste set werd er nog wat twijfelend gestart, mogelijk door de druk die de dames toch voelden. NOVO kwam snel op een kleine voorsprong, maar door een service serie van Juul van Amstel werd deze voorsprong weer ongedaan gemaakt. Hierna schudde Timios de schouders los en kwam beter in haar spel. NOVO kon dit niet bijbenen en zag de 1e set ondanks de voorsprong in de beginfase toch met 25-21 naar de Timianen gaan.

Coach André Hoving had voor de wedstrijd al aangegeven dat de servicedruk in deze wedstrijd heel bepalend kon zijn en deze boodschap leek de 2e set goed aan te zijn gekomen bij de dames van Timios. De hele 2e set werd er goed geserveerd en de ballen die NOVO terug wist te krijgen naar de Waddinxveense kant werden beantwoord met prachtige aanvallen van passer-lopers Angela Dijkstra en Angela Hunink. NOVO kwam er niet aan te pas deze set en al snel stond er een mooie 25-16 op het scorebord.

Na een makkelijke set is er altijd de volgende set en de valkuil om niet goed geconcentreerd van start te gaan. Timios kwam de 3e set moeilijk uit de startblokken en keek wederom tegen achterstand aan. Ook raakte buitenspeelster Angela Hunink geblesseerd waardoor zij het veld moest verlaten. Eline Kamerman nam haar plaats in en deed dit het resterende deel van de wedstrijd zeer verdienstelijk. Na de blessure had Timios even wat punten nodig om orde op zaken te stellen. Dit keer was de service serie van Rienke Fijn bepalend. De stand werd weer gelijk getrokken en Timios pakte daarna door: 25-21.

De laatste, en vaak beruchte 4e set. Het was aan de Waddinxveense formatie om ook deze set NOVO goed onder druk te houden en zo de maximale punten in deze wedstrijd te pakken.
En dat deden ze, geen moment lieten de dames de teugels vieren en zetten het goede spel ook deze laatste set door. NOVO deed wanhopige pogingen om toch nog punten te maken maar kon geen echte dreiging meer brengen. Aangemoedigd door het 1e heren team wat inmiddels hun eigen wedstrijd achter de rug had, pakte de thuisploeg ook deze set met 25-16.

Door de 4-0 overwinning is Timios in ieder geval verzekerd van de PD-wedstrijden op 30 april. Met echter nog 2 competitiewedstrijden te gaan staan zij op 1 punt achterstand van de nr1, VV Haaglanden. Erg belangrijk om de komende 2 wedstrijden volle punten te pakken om in geval van puntverlies van Haaglanden aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. Aanstaande vrijdag, 15 april, wacht in Delft de wedstrijd tegen Kratos DS2, dat momenteel de 9e plek op de ranglijst bezet. Om 19.30 klinkt het fluitsignaal en kunnen de Waddinxveense dames alle support gebruiken!