Dames Z&PC De Gouwe kampioen in 1e klasse

Afgelopen zaterdag moesten de dames van Z&PC De Gouwe in Varsseveld spelen tegen de nummer 2 van de competitie LIVO 1. De Waddinxveensen hadden nog 1 punt nodig om kampioen te worden, maar in de thuiswedstrijd won LIVO, dus het beloofde een spannende pot te worden.
In het smalle en donkere bad gingen de Waddinxveensen prima van start en de 1e periode eindigde in een 3-4 voorsprong. De hele wedstrijd bleven de ploegen bij elkaar in de buurt, met de ene keer een voorsprong voor de thuisploeg en de andere keer voor de gasten.
In de vierde periode kwam het keerpunt. De Gouwe stond op dat moment 10-9 achter. Na een goed genomen timeout van coach Elly Middendorp, scoorde Marion van Hooft de gelijkmaker uit een manmeer situatie. In de resterende minuten scoorde Mirjam Pet nog tweemaal en was het kampioenschap een feit. De einduitslag stond op een mooie 11-12 in het voordeel van De Gouwe. Volgens de reglementen dwingen de dames hiermee promotie naar de Eredivisie af. Door het grote niveauverschil tussen 1e klasse en Eredivisie en de gemiddelde leeftijd (36) van de ploeg, hebben de dames niet de ambitie om volgend jaar op het hoogste niveau te spelen. Dit dilemma speelt bij meerdere verenigingen, waardoor de KNZB in actie is gekomen en de competitieopzet nogmaals goed onder de loep heeft genomen. Op dit moment is nog niet duidelijk in welke klasse de dames van De Gouwe volgend jaar uitkomen, maar ongeacht de uitkomst zullen de Waddinxveensen komend seizoen weer volle bak aan de slag gaan.
Aanstaande zondag spelen de dames hun laatste competitiewedstrijd om 16.15 uur in Gouwebad De Sniep. Aansluitend is het kampioensfeest bij 2Peters in de bar van het zwembad. Iedereen is van harte welkom!
Doelpunten:
Mirjam Pet 6x
Marion van Hooft 2x
Kim Middendorp 1x
Belinda van der Gaag 1x
Heidi Elstgeest 1x
Angela Boonstoppel 1x