BOUNCERS MEISJES ONDER 16 1 EN JONGENS ONDER 14 2 KAMPIOEN

Aan de rij van kampioenen kon Bouncers dit weekend twee toevoegen, namelijk die van Meisjes Onder 16 1 en Jongens Onder 14 2.

Ze hadden alles nog gewonnen: de Bouncers Meisjes Onder 16 1 en afgelopen zaterdag kon bij winst het kampioenschap worden binnengehaald. Veel publiek zaterdagmiddag in de Mammoet en dat zorgde voor een prima sfeertje en bij de meisjes de nodige spanning, vooral omdat het voor de meesten hun eerste kampioenswedstrijd was. Die spanning was weg toen er vanuit de gewonnen sprongbal direct werd gescoord. In de eerste helft dicteerde de thuisploeg de wedstrijd en met heel veel scores uit breaks stond Bouncers bij rust al op een comfortabele 42-14 voorsprong. In de tweede helft pakte Bouncers de wedstrijd iets te gemakkelijk op (we winnen toch wel), liet verdedigend de nodige steekjes vallen en ook aanvallend was de ploeg niet scherp. Een time-out bracht de rust, het schot en de breaks weer terug. Met 18-12 in het derde kwart en 16-21 in het vierde kwart kwam de 76-47 overwinning en het kampioenschap niet meer in gevaar. Wanneer de laatste twee wedstrijden nog worden gewonnen en ook de bekerfinale, kan het team terugzien op een meer dan geweldig seizoen.

Ook Bouncers Jongens Onder 14 2 had alle wedstrijden nog gewonnen en afgelopen vrijdag kon het team in de Duikelaar onder het oog van veel toeschouwers de kers op de taart zetten, namelijk het kampioenschap. De start van Bouncers tegen BS Leiden 3 met winst in het eerste en tweede kwart met 24-12 en 23-6 en goed samenspel was overdonderend, rust 47-18. In de tweede helft was de ploeg verdedigend minder scherp en konden de bezoekers nog tot een redelijke score van 34 punten komen tegenover Bouncers 44, waarbij Bouncers het net niet lukte de honderd punten vol te maken. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een stand te zien van 91-52 en was het kampioenschap binnen. Een kampioenschap dat met veel speelplezier werd behaald.

Ze hadden allemaal lang haar, de twaalf meiden van Grasshoppers 1, zaterdag in Katwijk tegenstander van Bouncers Basketball Jongens Onder 14 1, maar meiden die hun ‘mannetje’ stonden. Bouncers had in het begin duidelijk moeite met de situatie, want hoe verdedig je nu een meisje. Stand na het eerste kwart 16-17. Daarna was het ongemakkelijke er aan Bouncers kant wel af en ontspon er zich een mooie en sportieve wedstrijd, waarbij Bouncers de boventoon voerde. Toen de conditie het bij de thuisploeg een beetje liet afweten, liep Bouncers naar een ruime 58-92 overwinning.

Bouncers Jongens Onder 18 2 ontving vrijdagavond in de Duikelaar koploper Squirrels 1 uit Berkel en Rodenrijs. De bezoekers gingen vlot van start en had de thuisploeg moeite om tot scoren te komen. De eerste score aan Bouncerszijde viel pas in de zevende minuut en stond de teller bij Squirrels al op 10 om vervolgens het eerste kwart te winnen met 5-20. Ook in het tweede kwart kwam Bouncers er met 12-28 niet echt aan te pas. Rust 17-48 en was de wedstrijd in feite al beslist. In de tweede helft zakten beide ploegen wat in, maar won Squirrels nog wel het derde en vierde kwart en daarmee de wedstrijd met 35-79.

Overige uitslagen.

Bouncers Heren 2 zorgde voor een daverende verrassing door met 68-52 te winnen van kampioenskandidaat Forwodians 1 uit Voorhout. Bouncers Jongens Onder 16 2 pakte zaterdagmiddag in de Mammoet een regelmatige 58-33 overwinning op Forwodians 1.
Voor Bouncers Meisjes Onder 16 2 blijft het een kwestie van ‘bijleren’ en moest de ploeg in de Mammoet tegen het hoger geklasseerde BS Leiden 2 opnieuw een nederlaag incasseren, 15-93. Spannend was het in Delft waar Bouncers Jongens Onder 14 3 met 59-53 won van DAS 2.

Bouncers Jongens Onder 12 2 is eindelijk af van de hatelijke nul. In de Mammoet zette de ploeg afgelopen zaterdag een prima prestatie neer door te winnen van Oegstgeest 1, 28-18.
Of de aanwezigheid van veel publiek zaterdagmiddag in de Mammoet en het vasthouden van de ongeslagen status voor de nodige spanning zorgde bij Bouncers Gemixt Onder 12 3 tegen DAS 3 is niet duidelijk, maar de ploeg had moeite het spel te maken. Desondanks won de ploeg met 36-26 en speelt het de volgende week in Den Haag de klapper tegen The Jumpers 2. Een ploeg die ook nog op jacht is naar het kampioenschap.