Timios D1 wint eerste wedstrijd van het seizoen nipt

Afgelopen zaterdag speelde Timios dames 1 haar 1e wedstrijd van het seizoen, thuis in de Groenswaard tegen ZOVOC 3 uit Zoetermeer.
Het eerste damesteam Timios heeft een enorme metamorfose ondergaan na het vertrek van maar liefst 5 speelsters. Spelverdeelster Terra Perotti en oudgedienden Hester Faber, Juul van Amstel en Angela Hunink zijn nog over van het oude team. In eerste instantie leek het team met aanvulling Celine de wit en Dorothee Kamerman vanuit meisjes A, het seizoen met 6 speelsters te moeten starten. Gelukkig zijn daar de afgelopen weken Helga Teerhofer, Elise Aref en Isolde Salters bij gekomen waardoor de dames nu met z’n negenen het seizoen inknallen. Helaas kon Isolde vandaag nog niet bij de wedstrijd zijn – gestart met een foutloze bijdrage dus! Welkom in ons team 

De eerste set begon Timios sterk na een peptalk van (gelegenheids)coach Michael van Maaren. Halverwege zakte het echter wat in en kwam Zovoc sterk terug door een goede serviceserie. Na een wissel in de pass en voor de blokkering ging het weer wat beter. Daarna ging het steeds gelijk op en werd het nog een hele spannende set waarbij Timios helaas aan het kortste eind trok en verloor met 25-27.

De tweede set leek erg op set 1, met wisselvallig spel. Aan het einde bewees Timios dat ze het ook zelf af kunnen maken. Er werd beter gepasst en ook de aanval ging veel beter. De dames wonnen deze set terecht met 25-23.

De derde set werd er één om snel te vergeten. Timios maakte fout na fout en had daarnaast een enorme dosis pech. Een flinke achterstand stond al snel op het scorebord. Het leek alsof Timios de pass niet meer onder controle kreeg. De dames van Zovoc kwamen in een flow en wonnen de set gemakkelijk met 14-25.

Na wat wisselingen in het spel en de tactiek van Timios werd de wedstrijd in de 4e set volledig omgedraaid door de dames. Zovoc dacht waarschijnlijk al met de winst naar huis te kunnen maar niks bleek minder waar. De dames van Timios speelden goed en scoorden punt na punt waardoor de set overtuigend werd gewonnen met 25-17.

Een spannende 5e set volgde waar beide teams afwisselend voor stonden. De dames van Timios wilden natuurlijk deze eerste thuiswedstrijd winnen en deden er alles aan om Zovoc onder druk te zetten. Pas aan het eind van deze set wist Timios echt het verschil te maken en won de set met 15-13. Daardoor werd ook de wedstrijd keurig gewonnen. De dames kijken tevreden terug op deze eerste pot. Er kan nog veel verbeterd worden maar er zit veel potentie in dat met veel trainen en op elkaar ingespeeld raken zeker voor meer leuke wedstrijden gaat zorgen.
Aanstaande zaterdag speelt Timios om 16.30 uur weer thuis in de Groenswaard tegen Kalinko 3 uit Den Haag.