Teleurstellende herstart voor Timios dames 1

Waddinxveen – Op de late vrijdagavond van 3 november was Timios dames 1 te gast bij het eerste damesteam van VVV Delta. Best even omschakelen, een wedstrijd die (op papier) pas om 21.30 uur begon. Timios had al bijna een maand weken geen wedstrijd meer gespeeld dus we hadden allemaal wat weinig wedstrijdritme, maar wel super veel energie om weer lekker te gaan knallen. Gelukkig was Terra Perotti weer gedeeltelijk inzetbaar na een heftige enkelblessure. Omdat Dorothee Kamerman nog last heeft van een kuitblessure, mocht de 13-jarige Meike van Tol uit MB1 haar debuut maken als spelverdeler! Ook voor Isolde Salters-van Soest was het de eerste wedstrijd in Timios-tenue. De dames werden deze keer gecoacht door Ralph Idzerda.

In de eerste set begon Timios met een aantal slordige fouten. Het spel liep niet helemaal lekker en de dames keken al snel tegen een 7-1 achterstand. Na een aantal goede aanvallen van Delta, keerde het spel naar Timios. We wisten de achterstand weer aardig terug te brengen tot nog maar een paar punten. Helaas was het niet genoeg en Delta won de set met 25-19.

In de tweede set ging het vanaf het begin redelijk gelijk op. Delta had een aantal goede aanvalsters die de plekjes bij Timios wel wisten te vinden. Bij Timios was de verdediging af en toe niet helemaal in orde en de pass kwam vaak net te scherp op het net. Door een paar goede aanvallen van Helga Teerhöfer en paar geweldige blokkeringen van Juul van Amstel liep het wel steeds beter. Helaas bleef Delta steeds een stapje voor en bleven ze Timios verrassen met hun aanvallen. Ook deze set ging naar de thuisspelende dames met 25-14.

Niet echt waar Timios op gehoopt had, maar we bleven er in geloven. In de derde set mocht Meike starten als spelverdeler (en met de eerste – toch wat zenuwachtige – service). Deze set was toch weer een kopie van de tweede. De pass kwam af en toe niet goed bij het net. Delta wist de aanval weer slim weg te leggen. Timios kwam weinig aan aanvallen toe en moest slimmer gaan spelen. Ook deze set was Delta te sterk en wonnen weer met 25-14.

Set vier verliep eindelijk een beetje anders. Timios veranderde wat in de pass en daardoor waren er minder misverstanden. Er werd beter aangevallen, en Timios kwam op een mooie voorsprong. Dit konden we lang volhouden, maar net niet lang genoeg. Uiteindelijk wist Delta met een goede serveerder de pass van Timios slordig te laten verlopen en de set naar zich toe te trekken. Delta wist de set uit te serveren en wonnen ook de vierde set met 25-20. Een 4-0 verlies, helaas.

Timios had een betere uitslag in gedachten gehad voor deze wedstrijd. Komende zaterdag gaan we opnieuw knallen tegen het 2e damesteam van RVV. Dus kom ons zaterdag om 16.30 uur aanmoedigen in de Groenswaard!