Verdiende winst voor Timios MB1 in topper tegen directe concurrent

Waddinxveen – Vrijdagavond stonden ze nog op het podium bij het Sportgala, op zaterdagmiddag werd er in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen hard gestreden in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Tegen directe concurrent Zovoc uit Zoetermeer moest het meisjes B1-team van Timios laten zien dat zij de koppositie in de 1e klasse verdienen. Dit kon alleen maar door te winnen, wat uiteindelijk ook met 3-1 werd gedaan.

In de eerder gespeelde uitwedstrijd in Zoetermeer werd er zeer nerveus gestart door het Waddinxveense team. Pas in de laatste 2 sets liet Timios toen zien wat zij kon en leverde het scorebord uiteindelijk een 2-2 eindstand op.

Deze thuiswedstrijd was eerder het tegenovergestelde. De eerste en tweede set was Timios bij tijd en wijle oppermachtig en Zovoc kreeg geen echte kans om in de wedstrijd te komen. Goede blokkeringen van Evi de Heer gedurende de gehele wedstrijd en een paar service-series van onder andere Floortje Marchand zorgden voor veel zenuwen bij Zovoc. Vanuit het achterveld bracht Caitlin de Rooij de pass goed bij spelverdelers Nadine van Maaren en Meike van Tol, zodat zij alle aanvallers op elke positie konden benutten. Marit Droog liet op het midden met een paar in de hoeken geslagen aanvallen zien dat zij van grote waarde is voor het team. De sets werden overtuigd gewonnen met 25-19 en 25-20.

De derde set liet ook snel een ruime voorsprong zien voor Timios, maar door ongeconcentreerd spel kwam Zovoc punt voor punt dichterbij. Fenne van Tol werd ingezet als libero, maar te veel persoonlijke fouten zorgden alsnog voor verlies in deze set (19-25).

Met het inbrengen van Zoë de Wit als spelverdeelster en Caressa van Hoven op de buitenaanval werd de vierde set gestart. Rommelig spel zorgde voor een achterstand, maar na time-outs van coaches Michael van Maaren en Niels Verschoor stonden de neuzen weer dezelfde kant op. Er werd gevochten om elk punt en het bleef tot het einde toe spannend. Timios trok met een mooie pass en een harde aanval verdiend aan het langste eind (25-23).

Door het winnen van deze wedstrijd heeft Timios MB1 een grote kans om in de 2e helft van het seizoen direct een plek te krijgen in de Hoofdklasse. Deze uitdaging gaan de talentvolle jeugdspeelsters graag aan.
Momenteel staat Timios MB1 bovenaan in de 1e klasse met 17 punten uit 5 wedstrijden. Zovoc staat op de 2e plek met 15 punten uit 5 wedstrijden.