Winst voor Timios heren 1 in top van 1e klasse

Waddinxveen – Vrijdagavond speelde Timios Heren 1 in thuishal De Plataan in Boskoop de 5e competitiewedstrijd in de 1e klasse tegen Kratos Heren 2 uit Den Haag. Na twee gewonnen en 2 verloren wedstrijden stond Timios op de 5e plek en Kratos op de 2e plaats met 3 punten meer. Voor Timios dus een belangrijke wedstrijd om aan te blijven haken bij de top in de 1e klasse.

Met een niet geheel complete selectie kon Timios aan de wedstrijd beginnen. Voor het thuispubliek wil het team graag hun vechtlust tonen. Daar krijgen ze kansen genoeg voor deze wedstrijd. De set wordt wat zenuwachtig begonnen. Een 4-8 achterstand wordt echter al snel omgezet in 9-9. Vanaf dat moment weet het team het initiatief te pakken en het Kratos moeilijk te maken. Toch blijft Kratos bij tot 18-18. Coach Ronald de Rooij besluit op dat moment Branco Kranenburg in te zetten op de diagonaalpositie aan het net. Dat pakt goed uit waardoor Timios de eerste set naar zich toetrekt met 25-22.

Ook in de tweede set neemt Kratos in de aanvangsfase het initiatief en weet uit te lopen tot 8-14. Een uitstekende servicebeurt van Erik-Jan de Keijzer brengt Timios terug naast Kratos om daarna het initiatief terug te pakken. Kratos probeert met dubbele wissels zich terug te knokken maar is niet opgewassen tegen het soms verrassende aanvalsspel van Timios in deze wedstrijdfase (20-25).

De derde set is van beide ploegen een slechte set. Timios maakt in deze set veel service- en aanvallende fouten. In de pass en verdediging heeft Timios echter alles goed op orde met de solide spelende Milan Merkus op de liberopositie. Bij Kratos lijkt het aanvalsvuur echter gedoofd waardoor Timios de druk op de ketel kan houden. Heel spannend wordt het dan ook niet in deze set. Timios kan de setwinst binnen halen met 25-22.

Met een 3-0 voorsprong gaat Timios de vierde set in. Mentaal blijkt het altijd lastig ook deze set scherp te blijven. Net als de eerste twee sets begint Timios met een achterstand. Vanaf 10-10 gaat de strijd echter weer gelijk op tot 23-23. Kratos weet aan einde van de set Timios net te slim af te zijn en de eer te redden met 23-25. Timios komt met deze 3-1 winst op een nette 3e plaats in de competitie.