Talent bij Run 4 Ladies en Run 4 Men

Onder natte omstandigheden organiseerde AV’ 47 zondag 21 juni de Run 4 Ladies en FloraRun 4 Men. Het enthousiasme van de deelnemers was er gelukkig niet minder om. s’ Morgens werd gestart met de wandelaars die door het prachtige Boskoop een route van 10 km aflegde.

Daarna was het de beurt aan de kidsrun die van start gingen voor hun 1 kilometer. Bij de meisjes stond Jana Nagtegaal uit Alphen a/d Rijn op het hoogste podium, met een mooie 2e plaatst voor Joyce Hogerbrugge uit Waddinxveen. Annika van Luijken uit Boskoop kwam net iets tekort voor een podiumplaats en werd 4e.
Bij de Kidsrun 4 Boys werd Nils van der Put uit Gouda eerste met een mooie tijd van 3.24 minuten. Twan Hogerbrugge en Sven Siegers van AV’47 eindigde op een nette 5e respectievelijke 7e plaats.

Op de vijf kilometer was de nog jonge Marije Hijman uit Boskoop een klasse apart en won het overall klassement met een nette tijd van 18.51 min. Deze prestatie is alvast een goede voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap volgende week. Een derde plaats was weggelegd voor Caroline Willems uit Boskoop. Ook bij de mannen was het podium gevuld met jong talent. De eerste plaats overall was voor Koen Hijman met een snelle tijd van 17.26 min. Gevolgd door Hans Harting in 18.10 min. uit Alphen aan den Rijn.

Advertisements

Op de 10 kilometer deed Nathalie Klaassen uit Alphen a/d Rijn wat er van haar verwacht werd en finishte in een prachtige tijd binnen de 40 minuten in 39.12 min. Annelies Harkes uit Reeuwijk bemachtigde een 3e plaats overall op deze afstand. Bij de heren kwam Said Kanfaoui uit Gouda met grote overmacht als eerste over de finish met een tijd van 33.34 min. Richard van der Klis en Leon van Prooijen volgde op gepaste afstand met een nette 4e en 5e plaats overall.

Hoewel het weer tegenzat kijkt de organisatie tevreden terug op het evenement. Overige uitslagen en foto’s zijn te vinden op de site www.run4ladies-run4men.nl

Winnares Marije Hijman