Turnen: Driemaal brons voor TOOS Heren op NK

In het weekend van 20 en 21 juni werd in Ahoy in Rotterdam het evenement Fantastic Gymnastics georganiseerd. Tijdens dit grote spektakel vond onder andere het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren plaats. Bij de toestelfinales wisten de heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen drie bronzen medailles in de wacht te slepen.

Op zaterdag werden de meerkampfinales afgewerkt waar de beste twaalf turners per categorie in actie kwamen. De zondag was het toneel voor de toestelspecialisten, waar de beste zes turners per toestel hun kunsten vertoonden.
Voor TOOS turnde in categorie Benjamin 10 Naud van Egmond. Deze jonge man (acht jaar) had weinig last van zenuwen in de grote hal in Ahoy. Hij turnde een prima meerkamp en werd keurig 8e.

Bart Kerkhoven werkte zijn meerkamp af in categorie Junior II – 4. Naast vier goede toestellen maakte hij twee grote fouten op voltige en rek. Zo kon hij zich niet mengen in de strijd om het podium en eindigde als 9e. Een dag later pakte hij twee bronzen plakken bij de toestelfinales van ringen en brug.

Stefano van Kesteren van het ETEC TOOS Turn Team kwam op de meerkamp in actie in categorie Junior I – 5. Hij turnde een prima wedstrijd en kwam uit op een 9e plaats. Bij de toestelfinale van vloer eindigde hij als vijfde, een bronzen medaille was zijn deel bij de toestelfinale van ringen.

Tenslotte had TOOS turner Daan Koedoot zich weten te kwalificeren voor de toestelfinale van voltige in categorie Senior 3. Hij begon zijn oefening zeer sterk, maar kon het karwei helaas niet afmaken. Hij werd uiteindelijk 5e.