Symfonie Orkest Midden Holland winnaar Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2016

Symfonie Orkest Midden Holland is de winnaar van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2016. Tijdens een feestelijke avond op woensdag 9 november werd in het gemeentehuis de prijs, een trofee gemaakt door een leerling van Comenius College Nieuwerkerk, aan het orkest uitgereikt door burgemeester Gert-Jan Kats. Ook mag Symfonie Orkest Midden Holland een geldbedrag van 850 euro toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas.
De onafhankelijke jury, die is samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, prijst het orkest omdat het op muzikaal en cultureel gebied durft te experimenteren. “In de keuze van het repertoire en de samenwerking met andere kunstenaars toont het orkest, onder de bezielende leiding van dirigent Ghislain Bellefroid, vernieuwend bezig te willen zijn”, aldus juryvoorzitter Henk ten Hoopen.

Nieuw initatief
Het is de eerste keer dat de Cultuurprijs in de gemeente Zuidplas wordt uitgereikt. Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje, die zich inzet voor het culturele leven. De winnaar ontvangt een mooi aandenken en mag een geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.

Symfonie Orkest Midden Holland voert moderne en klassieke werken uit in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, film en dans. Het orkest bestaat uit 40 leden en is gericht op gevorderde amateurs vanaf 16 jaar en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder de 16 jaar.