Stichting Kaasstad Gouda wint Graaf Floris hoofdprijs

Gouda – Stichting Kaasstad Gouda was vanavond de grote winnaar van de Graaf Floris Prijs. Het Gouda Hoofdkwartier schreef een cheque van 10.000 euro uit voor de stichting. Traditiegetrouw was Burgermeester Milo Schoenmaker aanwezig om de cheque aan de winnaar te overhandigen.

Er waren in totaal twintig goede doelen en initiatieven die zich aanmeldden voor de Graaf Floris Prijzen. Uiteindelijk koos de selectiecommissie die bestaat uit Gerard de Kleijn (directeur Museum Gouda), Nel Oskam (directeur Goudse Schouwburg) en Werner van de Bosch (eigenaar INTO business) vijf finalisten. “Wat doorslaggevend is in de selectie die wij maken is het belang van Gouda.” vertelde Van de Bosch.

Pitch perfect
De vijf finalisten: Stichting Gouda Kaasstad, Huiskamer van de Stad, KunstPuntGouda, Gouda bij Kaarslicht en Stichting Poorters van het Amsterdams Verlaat pitchten ieder drie minuten lang hun initiatieven om de aanwezigen te overtuigen waarom zij een geldprijs verdienen. Stichting Gouda Kaasstad overtuigde de meeste stemmers waardoor ze het meeste geld binnenhaalde. Ze ontvingen de hoofdprijs, namelijk een cheque van 10.000 euro.

Advertisements

Geld voor schandpaal
Stichting Poorters van het Amsterdams Verlaat had het Hoofdkwartier Gouda om een bijdrage gevraagd om een middeleeuwse schandpaal te bewerkstelligen. De commissie en het bestuur van Hoofdkwartier Gouda besloten een cheque van 1.000 euro te doneren om de schandpaal tot stand te brengen.

Verdere winnaars
Huiskamer van de Stad, de grote winnaar van vorig jaar, viel dit jaar wederom in de prijzen. Zij ontvingen een cheque van 2.000 euro. Gouda Bij Kaarslicht ontving dit jaar 3.000 euro en nieuwkomer Kunstpuntgouda ging met 4.000 euro naar huis om in hun Zotte Zaterdag te investeren.