Squash: Squashers houden zicht op titel!

In het bomvolle clubhuis van de Tennis & Squashvereniging “De Sluipers” in Reeuwijk stonden dit weekend 2 sleutelduels gelijktijdig op het programma. Het tweede herenteam moest zich uit de degradatiezone vechten en bij het 1e herenteam, de huidige koploper, kwam Diepput uit Den Haag, de nummer 2, op bezoek.
Heren 2 wist een zwaarbevochten overwinning te behalen waardoor er nu zelfs weer stiekem omhoog kan worden gekeken omdat de onderlinge verschillen in deze poule erg klein zijn.
Heren 1 had het zwaar. Squashleraar Hans Kuijper betrad als eerste het squashcourt. Dit werd een wedstrijd met wisselende kansen: Na eerst op een 2-0 achterstand in games (waarbij het geluk niet bepaald aan de zijde van de Sluipers lag) te zijn gezet, vocht Hans zich terug naar 2-2. Ook in de laatste game gingen de kansen op en neer, maar wist Diepput uiteindelijk met 3-2 te winnen. Sinds de squashbond de nieuwe telling heeft ingevoerd telt elke gewonnen game voor een punt, dus was er niet veel verloren. Aart Duiser miste net wat zuiverheid in zijn duel tegen zijn snelle tegenstander en kwam ook op een 2-0 achterstand. Na een spannende derde game die met 14-12 werd gewonnen kwam hij dichterbij, maar de 4e game ging nipt verloren. Miquel Schoonhoven, de nummer 1 van het team, trof een lastige opponent. Deze was ook nog eens beter bij de les (Miquel sprak achteraf van een off-day) en wist met 3-0 de winst te pakken. Hierdoor was de tussenstand na 3 wedstrijden 9-3 en was de laatste wedstrijd van Rob Kranendonk van cruciaal belang. Immers, als deze ook verloren zou gaan, dan zou het verschil in punten dermate groot worden dat de Sluipers het zicht op de titel zou verliezen. Rob liet het echter niet zo ver komen. Met uitsteken spreiding, snoeiharde groundstrokes en listige boastballen werd zijn tegenstander alle hoeken van de baan op gestuurd, die dan ook na een 3-0 nederlaag alleen maar kon concluderen dat hij zijn meerdere had getroffen vandaag.
Door deze overwinning van Rob werd het uiteindelijk verlies beperkt (12-6). Het zorgde er wel voor dat de koppositie in de Heren 1e Klasse door Diepput werd overgenomen. Het onderlinge verschil is echter verwaarloosbaar klein (3 punten). Met nog 5 wedstrijden te gaan (en nog een duel tegen Diepput) heeft Sluipers Heren 1 nog alle zicht op de titel!