Basketbal: BOUNCERS WEER VAN START

Afgelopen weekend is voor de basketballers van Bouncers de tweede helft van de competitie begonnen en daarmee de strijd om een zo hoog mogelijk eindklassering c.q. kampioenschap. Zo is Bouncers Heren 1 nog volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap en speelt zaterdag 24 januari in sporthal de Duikelaar de topper tegen de ongeslagen koploper SBU uit Utrecht. Aanvang 20.00 nu. Dames 1 bezet na de 63-30 winst van afgelopen vrijdag op Binnenland 4 een gedeelde tweede plaats en ontvangt komende vrijdagavond om 21.00 u koploper River Trotters. Eveneens om 21.00 u de ‘broederstrijd’ tussen Bouncers Heren 2 en 3. Gemixt Onder 12 1 is één van de teams die op basis van de resultaten van de eerste helft in een hogere klasse is ingedeeld. En de ploeg van trainer/coach Marcel de Jong kende een prima start door met 62-54 te winnen van Divine 1 uit Rotterdam.

Dames 1 kende tegen het bezoekende Binnenland 4 uit Barendrecht met 19-8 in het eerste en 21-5 in het tweede kwart een prima eerste helft. Rust 40-13. In de tweede helft oogde de thuisploeg wat minder scherp. Er werd minder gescoord en dat gaf de bezoeksters de mogelijkheid om wat meer tegenstand te bieden. De 63-30 overwinning van Bouncers kwam echter geen moment in gevaar.

Voor Gemixt Onder 12 1 in de tweede helft van de competitie de uitdaging om in de hoofdklasse eveneens een rol van betekenis te spelen. De start was in ieder geval veelbelovend door, via een prima eerste helft, ruststand 35-20, met 62-54 te winnen van het bezoekende Divine uit Rotterdam.

Spannend was het bij Gemixt Onder 10 1 tegen Grasshoppers 1 uit Katwijk. Beide ploegen hielden elkaar met een ruststand van 15-17 goed in evenwicht. Daarna toonde ploeg uit Katwijk zich wat slagvaardiger en met 10 punten voorsprong bij het ingaan van de laatste periode leken de bezoekers de winst voor zich op te eisen. Niets bleek minder waar, want met een geweldige eindsprint en een 11-0 score sleepte Bouncers alsnog een verdiend gelijkspel uit het vuur, 36-36.

Voor Gemixt Onder 12 3 was er tegen het bezoekende Grasshoppers uit Katwijk een regelmatige 68-44 overwinning. Jongens Onder 14 2 kon het niet bolwerken tegen het bezoekende Green Eagles uit Maassluis, 37-71. Alleen het vierde kwart was met 20-18 voor de thuisploeg.
Jongens Onder 14 1 kreeg bij de start van de tweede helft van de competitie gelijk een pittige tegenstander voor de kiezen. In Bergen Op Zoom moest worden aangetreden tegen de ongeslagen koploper Giants Academy. Ondanks prima tegenstand had Bouncers geen antwoord op het lengte- overwicht van de thuisploeg, 106-50.