Sluiseiland krijgt tijdelijke opslaglocatie voor klei

Het Sluiseiland in Gouda krijgt een tijdelijke opslaglocatie voor klei. Vanaf woensdag 1 juni wordt hier een partij klei naartoe getransporteerd. Daar wordt het tijdelijk – voor een periode van maximaal drie jaar – opgeslagen. De schone klei, met een omvang van circa 7500 m3, wordt gebruikt voor projecten van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Sluiseiland is een braakliggende locatie in het zuidwesten van Gouda. Aan de zuidwestkant van de N207 wordt de klei zoveel mogelijk ‘landschappelijk ingepast’. Zo komt het depot niet hoger dan de huidige dijk te liggen en zal het worden ingezaaid met een grasmengsel.

Overlast door aanvoer
Het transport van de klei gebeurt met vrachtwagens. Dit kan tijdens de aanvoer enige overlast op het Sluiseiland geven. Er is een verkeersplan gemaakt en er worden tijdelijk verkeersborden geplaatst, vooral om de verkeersveiligheid te borgen.

Advertisements

Klei bedoeld voor kadeverbeteringsprojecten
De klei is beschikbaar gekomen uit een woningbouwproject van de gemeente Zevenhuizen in het beheergebied van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en kan gebruikt worden voor diverse kadeverbeteringsprojecten van het hoogheemraadschap van Rijnland. Omdat Rijnland deze kans graag wilde benutten, zijn er met de gemeente Gouda en de provincie Zuid-Holland afspraken gemaakt over een tijdelijke opslaglocatie met als uitkomst het Sluiseiland.

Op dit moment loopt er ook een onderzoek van de provincie Zuid-Holland om de mogelijkheden voor een containeroverslagpunt op het Sluiseiland te verkennen.