Gemeente ziet geen noodzaak riolering spoortunnel aan te pakken

Hevige regenbuien van maandagavond zorgde ervoor dat de spoortunnel in de Spoorstraat blank stond. Uit veiligheidsoverwegingen werd de tunnel afgesloten door de hulpdiensten De gemeente gaat geen actie ondernemen om de riolering onder de spoortunnel aan te pakken. “Voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer zijn er voldoende alternatieven om het spoor te passeren”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Vorige zomer werd de spoortunnel nog gerenoveerd en opgeknapt. De riolering is toen niet in de planning meegenomen. De gemeente is niet van plan actie te ondernemen. “Het ontwerp van de spoortunnel dateert uit een tijd van voor de klimaatverandering, waarin dit soort tropische buien niet of nauwelijks voorkwamen. Onder in de tunnel zitten een pomp en een pompkelder met een bepaald watervolume”, aldus de gemeentewoordvoerder.

De capaciteit van de pomp en de pompkelder zou onvoldoende zijn om het water direct af te voeren. “Het alleen vervangen van de pomp biedt daarom geen oplossing. Daarnaast is de afvoercapaciteit op het riool ook beperkt bij dit soort buien. Ook in de toekomst kan de tunnel dus incidenteel onder water lopen.”

Advertisements